Samsung představil nový telefon, tablet i sluchátka

Společnost Samsung Electronics představuje nový přírůstek do ekosystému Galaxy, řadu FE. Patří do ní telefon Galaxy S23 FE, tablety Galaxy Tab S9 FE a S9 FE+ a sluchátka Galaxy Buds FE. S tak kvalitními přístroji jsme se v této řadě ještě nesetkali – mezi hlavní přednosti patří jedinečné odolné provedení, špičkové parametry, vynikající fotoaparáty i audiosystémy a mnohé další vlastnosti. Pro uživatele jde o ideální příležitost, jak se seznámit s vlajkovými loděmi z nejvyšší třídy Samsung Galaxy.

„Samsung nabízí špičkové inovace a mobilní zážitky všem, naše přístroje se umějí přizpůsobit každému životnímu stylu,“ říká TM Roh, prezident a ředitel mobilní divize Samsung Electronics. „Modely nové řady FE jsou doslova nabité špičkovými funkcemi a parametry. Jejich majitelé tak můžou naplno využít svou kreativitu a produktivitu, ať už nové přístroje používají samostatně nebo v rámci celého ekosystému.“

Galaxy S23 FE: Ikonický design Galaxy S, profesionální fotoaparát i špičkové herní vlastnosti

Telefon Galaxy S23 FE nezapře spřízněnost s ikonickým designem řady S – prozrazuje ho hlavně typické provedení fotoaparátu a také špičková povrchová úprava v odolném provedení proti vodě a prachu s certifikátem IP68. Telefon i balení se zčásti vyrábí z recyklovaných materiálů, takže ho charakterizují odolnost, skvělé funkce a udržitelné provedení. K dispozici je několik nových atraktivních barevných variant a každý si tak může vybrat styl, který mu nejlépe vyhovuje.

S Galaxy S23 FE lze zachytit jedinečné okamžiky každodenního života na špičkových fotografiích a videozáznamech. Díky špičkovému rozlišení 50 MPix a trojnásobnému optickému zoomu jsou v záběrech zřetelné i nejdrobnější detaily. Samozřejmostí jsou také osvědčené vlastnosti a funkce nočního fotografování, díky nimž portréty nebo selfies vypadají jako živé a jsou plné barev i po setmění. Stabilizační systém VDIS založený na optickém stabilizátoru umožňuje pořizovat ostré snímky v jakémkoli světle.

Samotné fotografování ale není všechno, Galaxy S23 FE také poslouží jako kapesní grafické studio pro úpravu snímků. V režimu Pro lze ručně nastavit expoziční čas, clonu, citlivost a další parametry. Aplikace Camera Assistant umožňuje upravit funkce fotoaparátu na míru, vybrat, které z nich mají fungovat automaticky. A aby fotografie vypadaly co nejlépe, nabízí Galaxy S23 FE nástroje k jejich úpravě s vyspělou umělou inteligencí.

Důležitou součástí výbavy je i výkonný procesor, který uživatelé Galaxy S23 FE ocení mimo jiné při hraní nebo streamingu filmů. Součástí procesoru je výkonná odpařovací komora, která pomáhá účinnému chlazení, a tím pádem přispívá ke stálému výkonu bez výkyvů. Baterie s vysokou kapacitou 4500 mAh se intuitivně přizpůsobuje aktuálním podmínkám, s dobíječkou 25 W ji lze do poloviny kapacity dobít za pouhých 30 minut. Velkou předností je i jasný a kvalitní displej Dynamic AMOLED 2X s úhlopříčkou 6,4 palce neboli 16,3 cm. Nechybí mu technologie Vision Booster, která upraví obraz automaticky podle okolních světelných podmínek. Displej Galaxy S23 FE svou kvalitou odpovídá nejdražším modelům této špičkové řady.

Galaxy Tab S9 FE a Tab S9 FE+: obří displej, odolnost s certifikátem IP68 a dotykové pero S Pen, tedy to nejlepší pro kreativitu i produktivitu

Tablety Galaxy Tab S9 FE a S9 FE+ nabízejí skvělé možnosti zábavy, práce i kreativní činnosti kdykoli a kdekoli – stačí nechat se inspirovat a můžete tvořit. Dvojice nových přístrojů navíc znamená, že je řada S nyní ještě univerzálnější než dřív. Umělci, podnikatelé, studenti, tvůrci obsahu všeho druhu, hráči i další uživatelé se můžou pustit do čehokoli, co je baví nebo živí, a můžou přitom počítat s rychlejšími reakcemi a vyšším výkonem v porovnání s předchozí generací FE.

Zábavě či tvoření se s tablety lze věnovat doma, v práci, ve škole nebo klidně v parku. Pokaždé u toho člověk ocení špičkový displej s úhlopříčkou 10,9 palce (Tab S9 FE) nebo dokonce 12,4 palce (Tab S9 FE+) s automatickou obnovovací frekvencí až 90 Hz. V přímém slunci přijde podobně jako u telefonu S23 FE vhod technologie Vision Booster, která optimalizuje barvy a kontrast především ve stínech. Podobně jako modely vyšší řady Galaxy Tab S9 získaly i Tab S9 FE a Tab S9 FE+ certifikát IP68, což znamená zvýšenou odolnost, a tedy klid v duši při použití v terénu. Baterie modelu Tab S9 FE+ vydrží přehrávat video až 20 hodin na jedno nabití, což znamená spoustu času u práce i zábavy bez nutnosti hledat elektrickou zásuvku.

K zaznamenávání nápadů a psaní poznámek výborně poslouží oblíbené dotykové pero S Pen, opět s certifikací IP68, které je součástí základního balení obou tabletů. Podobně jako modely Galaxy Tab S9 nabízejí i Tab S9 FE a S9 FE+ celou řadu kreativních nástrojů a funkcí, mezi nimiž nechybějí populární aplikace Goodnotes, LumaFusion, Clip Studio Paint a další. Kapacita úložného prostoru se oproti minulé generaci zdvojnásobila, navíc ji lze pomocí paměťové karty microSD rozšířit až na 1 TB.

Galaxy Buds FE: špičkový zvuk, skvělé tlumení okolního hluku a ergonomické provedení pro širší okruh uživatelů

Také sluchátka Galaxy Buds FE nabízejí špičkové parametry většímu okruhu uživatelů.  V tomto případě patří mezi hlavní přednosti vynikající zvuk s mohutnými basy, systém aktivního tlumení okolních ruchů (ANC) a technologie Ambient Sound, díky níž slyšíte přesně to, co chcete, a to ostatní naopak nikoli. To platí i pro telefonní hovory, při nichž se uplatní systém tří mikrofonů s personalizovaným směrováním a umělou inteligencí, který váš hlas spolehlivě oddělí od hluku v pozadí.

Ze všech sluchátek Galaxy Buds má model FE vůbec nejdelší výdrž baterie – sluchátka zvládnou až 8,5 hodiny přehrávání, v kombinaci s pouzdrem až 30 hodin. I při aktivním tlumení hluku se uživatelé dostanou na 6 h přehrávání čistě ze sluchátek a až na 21 h s pouzdrem. K dalším přednostem Galaxy Buds FE patří tradičně povedený design a ergonomie – jsou pohodlná i při delším používání a díky třem ušním adaptérům a dvěma velikostem se hodí do každého ucha.

Propojený ekosystém Galaxy

S novými přístroji řady FE se opět o něco rozšiřují možnosti a síla propojeného ekosystému Galaxy. Jednou z jeho největších výhod je systém Multi Control, umožňující snadno přesouvat a kopírovat obsah mezi jednotlivými zařízeními, především mezi telefony a tablety. Videa či fotografie lze z telefonu do tabletu zkopírovat i pomocí technologie Quick Share a následně je snadněji upravit.

Ekosystém Galaxy ukazuje své přednosti i při zábavě a pro sluchátka Galaxy Buds FE to platí dvojnásob. Systém Auto Switch inteligentně přepíná zvuk mezi sluchátky, tabletem, hodinkami nebo televizorem, nejsou zapotřebí žádná manuální nastavení. Pokud sluchátka někam založíte, najde je snadno aplikace SmartThings Find, která je ukáže na mapě, a navíc v nich spustí alarm.

Při práci i zábavě v rámci propojeného systému ovšem hodně záleží i na zabezpečení. Telefon Galaxy S23 FE i tablety Galaxy Tab S9 FE spolehlivě chrání osvědčený systém Samsung Knox.

Pro blaho planety

V provedení řady FE se podobně jako u jiných zařízení odráží dlouhodobá snaha Samsungu o ochranu životního prostředí v rámci celého ekosystému.

Při výrobě telefonu Galaxy S23 FE se uplatnila celá řada recyklovaných materiálů v interních i externích komponentech. Mezi tyto materiály patří předspotřební recyklovaný hliník a sklo a pospotřební recyklované plasty z vyřazených rybářských sítí, barelů na vodu a PET lahví.

Z recyklovaných materiálů se vyrábějí i tablety řady Galaxy Tab S9 FE. Ve vybraných interních i externích komponentech najdeme předspotřební recyklovaný hliník i pospotřební recyklované plasty.

S modely Galaxy S23 FE i Galaxy Tab S9 FE uživatel získá čtyři generace aktualizací operačního systému a pět let bezpečnostních aktualizací. Prodloužit životnost zařízení pomáhá i program Samsung Care+. který přijde vhod při nehodách či opravách.

Snahy o ekologicky čistou výrobu ovšem u telefonů a tabletů nekončí. I sluchátka Galaxy Buds FE v sobě obsahují pospotřební recyklované plasty z vyřazených rybářských sítí a barelů na vodu.

Dostupnost a zahajovací nabídky

Nové tablety Galaxy Tab S9 FE, TabS9 FE+ a sluchátka Galaxy Buds FE budou v České republice dostupné od 5. října 2023.

Zájemci můžou od 5. do 31. 10. nebo do vyprodání zásob při koupi tabletů Galaxy Tab S9 FE a Tab S9 FE+ využít zahajovací nabídky a po registraci na stránkách www.novysamsung.cz odprodat své staré zařízení a k výkupní ceně navíc získat výkupní bonus ve výši 3 000 Kč (při koupi Tab S9 FE) nebo 4 000 Kč (Galaxy Tab S9 FE+).

Smartphone Galaxy S23 FE bude v České republice dostupný později v tomto roce.