OnlyFans má konečně vlastní apku. Lidé ji bombardují kritikou

Populární web OnlyFans, kterému se přezdívá „placený Instagram“, se po letech dočkal vlastní mobilní aplikace. Jmenuje se OFTV a je ke stažení zdarma na Google Play i App Store. Nejedná se však o kopii webu, aplikace nabízí výběr zhruba 800 videí od 100 tvůrců. Najdete tu třeba kurzy jógy, recepty nebo lekce tenisu. Všechna videa jsou zdarma.

Proč provozovatelům trvalo tak dlouho, než představili vlastní apku? Protože OnlyFans je plný erotického obsahu, který by u cenzorů na storech v žádném případě neprošel. S tím je ale konec. V aplikaci a od října i na webu OnlyFans už bude jen „neerotický obsah“.

Uživatelé se proti tomu bouří a spamují apku na Google Play nízkými známkami a kritickými recenzemi. OFTV má aktuálně na Google Play známku pouhých 1,5/5.

Proč provozovatel zcenzuroval mobilní aplikaci, je jasné. Erotický obsah je v rozporu s pravidly Applu a Googlu. Proč ale zavádí cenzuru i na webu? Za vším stojí nátlak partnerů, kteří zajišťují platby a další finanční služby. Bankám prostě vadilo, že je na OnlyFans pornografický obsah.

Zdroje: The Verge