Slovanská mytologie v emotivní dobrodružné hře Selfloss

Selfloss je emotivní dobrodružná hra zasazená do slovanskou mytologií inspirované fantazijní země, jejíž obyvatelé uctívají velryby. Starý léčitel Kazimír se vydává na strastiplnou pouť po vodě i po souši v touze vykonat obřad, který by uzdravil jeho zraněnou duši. Setkejte se na jeho cestě s nezapomenutelnými postavami a používejte světlo jeho kouzelné hole v boji proti miasmě – záhadné nákaze, která pomalu pohlcuje Kazimírův svět.

Ústřední prvek hratelnosti i příběhu představuje Kazimírova hůl, kterou můžete ovládat zároveň s Kazimírem, ale také samostatně, což s sebou přináší jedinečné herní možnosti. Postavte se spalujícím světlem kouzelné hole nepřátelům a hledejte rozmanité způsoby, jakými hůl využít při řešení hádanek a k očištění světa od poskvrnění způsobeného miasmou.

• Ovládejte Kazimírovu hůl zároveň s ním i nezávisle na něm a při tom řešte spletité hádanky a svádějte taktické, dynamické souboje.

• Putujte pěšky nebo na člunu, cestou poznávejte slovanské i islandské mýty a pomáhejte ostatním zdejším obyvatelům překonávat jejich těžkosti a smutky.

• Zkoumejte jedinečný svět, jehož obyvatelé uctívají moře a modlí se k velrybím bohům, oplývající bohatou minulostí a inspirovaný rozlehlými krajinami Islandu.

• Prožijte pohnutý příběh léčitele trpícího vlastní ranou na duši a putujte společně s ním za obřadem určeným k uzdravení těch, kteří ztratili někoho blízkého.

• Zaposlouchejte se do dojemného soundtracku od Arigto – experimentálního kompozičního projektu německých umělců Noaha Haußmanna a Sebastiana Stauße, který podtrhuje emotivní stránku Kazimírova putování.

Izometrická dobrodružná hra Selfloss vychází v letošním roce pro PC a konzole PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. Verze pro PS5 a Switch budou k dostání krabicově.