Jak dobře znáte Google?

Vyhledávač Google oslavuje 25 let. Společnost s vyhledávačem začala v roce 1998 a rychle se stala jedním z nejoblíbenějších nástrojů pro vyhledávání informací na internetu. U této příležitosti si firma připravila menší kviz o tom, jak dobře znáte Google.

Google vznikl 27. září 1998. Zakladateli jsou Larry Page a Sergey Brin, ale ještě před oficiálním celosvětovým provozem existoval jejich projekt na doméně Stanford University, kde oba studovali. Vyhledávač v rámci koleje vznikal od roku 1996 a v srpnu 1998 obdrželi od spoluzakladatele Andyho Bechtolsheima 100 000 dolarů, aby se přestěhovali z kolejí do garáže v Menlo Parku, kde společnost Google Inc. oficiálně zahájila svou činnost. Majitelkou této garáže byla Susan Wojcicki, jež se stala 16. zaměstnancem Googlu a později vedla YouTube, který Google koupil.

Google vytvořil například Gmail, mobilní operační systém Android a koupil YouTube. Za sebou má ale také mnoho neúspěšných projektů, které už nežijí. Mimo jiné streamovací službu pro hraní her nazvanou Google Stadia.

Kviz naleznete tady.