Audio Radar pomůže hráčům se ztrátou sluchu vnímat zvukové efekty

Na veletrhu CES 2024 v Las Vegas se ukázalo spoustu zajímavostí. Nás zaujalo představení produktu zvaného Audio Radar. Společnost AirDrop Gaming LLC tvrdí, že dokáže převést zvukové signály na vizuální stránku, což umožní, aby hráči se ztrátou sluchu vnímali zvukové efekty.

Zvukové efekty jsou ve hrách stále důležitější a sami vývojáři se často snaží, aby jejich hry byly přístupné i hráčům s různým postižením. Audio Radar jde ještě dál a umožní vidět zvuk i ve hrách, které nejsou tolik přístupné.

Vše probíhá prostřednictvím světelných RGB pruhů, které obklopují obrazovku. Ty zobrazují různé barvy v závislosti na typu zvuku vycházejícího ze hry. Například v Minecraft Legends červené světlo signalizuje nepřátele, zatímco zelená barva je pro neutrální zvuky. To může být například bučení krav. U letícího draka se naopak objevovala fialová světla.

Některým, kteří si mohli novinku na CES 2024 vyzkoušet, připadala světla poněkud matoucí. Vše je to ale o zvyku a o tom pochopit, co jednotlivé barevné signály znamenají. To už je ale na vývojářích her, aby vzali nástroje od AirDrop Gaming LLC a využívali je.