Xiaomi představuje nové hodinky a bezdrátová sluchátka

Čínská společnost Xiaomi představila nové přírůstky do sérií Mi Band a Redmi Buds. Mezi novinkami najdeme chytrý náramek Mi Band 7 a dvoje bezdrátová sluchátka, Redmi Buds 4 a Redmi Buds 4 Pro. Zařízení se ještě tento rok dostanou na trh.

Jednou z největších změn náramku je možnost mít displej stále rozsvícený, mimo vyrostl na velikost 1,62 palcu a rozlišení se zvýší na 490x192 pixelů, což je lehký, ale vítaný pokrok vůči předchozím modelům.

Je také připraven až na 120 typů sportů, takže by si každý měl vybrat. Výdrž baterie byla také navýšena, Xiaomi uvedlo, že hodinky by měly vydržet až 14 dnů bez nabití, samotné nabíjení by mělo trvat přibližně dvě hodiny.

Prodejní cena náramku je 239 jüanů (v přepočtu 825 korun bez DPH). Varianta s NFC pak vyjde na 279 jüanů (965 korun bez DPH). V Číně si tak náramek pořídíte bez problému, kdy ale bude dostupný na českém trhu, není zcela jasné.

Bezdrátová sluchátka se také neobešla bez vylepšení. Oba modely mají funkci tlumení okolního hluku, ovšem u verze Pro je tato dovednost lehce vylepšená. Využívají verzi Bluetooth 5.2, která nabízí menší spotřebu baterie a vyšší kvalitu zvuku oproti předchozím verzím.

Prodejní cena sluchátek v klasické verzi je přibližně stanovena na 685 Kč a pro vylepšený model se pohybuje kolem 1270 Kč. K zakoupení budou už od 31. května.

Zdroje: gsmarena