Steam překonal další rekord

I přes vzrůstající konkurenci roste obliba Steamu. Epic Games Store utrácí stovky milionů dolarů za exkluzivity, ale platforma od Valve láme jeden rekord za druhým. 9. ledna 2022 dosáhla služba rekordu s 28 miliony současně hrajících hráčů. Za necelý měsíc se podařilo tento rekord překonat a stanovit nový.

Ke včerejšímu dni bylo ve službě Steam současně online 29 201 174 hráčů. Pokud budeme pokračovat v nastoupené cestě, můžeme s jistotou předpokládat, že služba společnosti Valve v roce 2022 překoná svůj cíl 30 milionů uživatelů.

Když se podíváme na nejhranější tituly, zjistíme, že žebříčku dominuje Counter-Strike: Global Offensive. Po CS:GO následují DOTA 2, PUBG Battlegrounds (nově free-to-play) a Yu-Gi Oh! Master Duel. Ta dokázala porazit hry Apex Legends a Grand Theft Auto 5, které se umístily na pátém a šestém místě.

Na posledních čtyřech místech top 10 se umístily hry Rust, Monster Hunter Rise, NARAKA: Bladepoint a ARK: Survival Evolved.

Co se nejprodávanějších her týče, tak již druhý týden po sobě se na vrcholu umístila akční adventura God of War od Sony. Ta původně vyšla již v roce 2018 na PlayStation 4. Nově je dostupná také na počítačích s českými titulky a hráči o ni mají zájem.

Takhle vypadá celý žebříček za minulý týden:

God of War
Monster Hunter Rise
Ready or Not
Dying Light 2: Stay Human
Elden Ring
Total War: Warhammer
Project Zomboid
Valve Index VR Kit
Warm Snow
Red Dead Redemption 2

Zdroje: SteamDB