Samsung ukončil softwarovou podporu Galaxy S8. Po čtyřech letech

Samsung odstranil mobily Galaxy S8 a Galaxy S8+ ze seznamu zařízení, která obdrží bezpečnostní update. To znamená, že společnost v podstatě ukončila podporu své někdejší vlajkové lodě. O telefony se starala úctyhodné čtyři roky.

Samsung Galaxy S8 byl představen v roce 2017, tehdy na něm běžel Android 7. Už před uvedením do prodeje bylo jasné, že půjde o hit. Mobil zaznamenal rekordní počet předobjednávek – o 30 % více než u S7. Poslední aktualizaci OS provedl Samsung v roce 2019, když mobil updatoval na Android 9. Od té doby mobil dostával jen bezpečnostní patche. Nejprve každý měsíc a od minulého roku již jen čtvrtletně. Některé mobily odvozené od Galaxy S8 – jmenovitě Galaxy S8 Active a S8 Lite – na seznamu aktualizací zůstávají i nadále, důvodem je zřejmě to, že se začaly prodávat s několikaměsíčním odstupem po vlajkové lodi.

Výrobci telefonů s Androidem bývají často kritizováni za to, že telefonům poskytují pouze krátkou softwarovou podporu. Samsung je v tomto ohledu spíše čestnou výjimkou. Dokonce ani Google neaktualizuje své Pixely tak dlouho.

Zdroje: Engadget