Apple čelí další žalobě. Tentokrát kvůli tlačítku „Koupit“

Apple je terčem další žaloby, tentokrát se týká použití slova „Koupit“ na iTunes. Podle žalobce uvádí Apple zákazníky v omyl, protože „zakoupený“ film, písničku nebo jiný digitální produkt ve skutečnosti nevlastní.

Na iTunes si můžete filmy buďto půjčit na 30 dní nebo za vyšší poplatek koupit. Pokud si film koupíte, přesune se do sekce „zakoupeno.“ To ovšem neznamená, že o něj nemůžete přijít. Jako argument žalobce uvádí situace, kdy Apple zakoupený obsah uživatelům z knihovny po nějakém čase smazal. Žalobce tvrdí, že kdyby věděl, že může o zakoupený obsah kdykoliv přijít, nikdy by si na iTunes nic nekoupil nebo přinejmenším ne za takové ceny.

„Žádný rozumný spotřebitel nemůže věřit tomu, že zakoupený obsah zůstane na iTunes navěky,“ bránil se Apple, ale soudce to smetl ze stolu. „V běžné řeči požíváme slovo ‚koupit‘ ve smyslu nabýt vlastnictví,“ zamítl soudce předběžný návrhu na zproštění žaloby. Neobstála ani námitka, že je poškození pouze spekulativní. Apple tvrdí, že dotyčný o žádný obsah nepřišel.  

Zdroje: The Hollywood Reporter