Kultovní adventura Posel smrti na vinylové desce

Česká hororová adventura Posel smrti patří mezi naprostou klasiku svého žánru. Kompletní remaster všech skladeb ze hry poprvé přinese tuto legendu na gramofony, kam svojí estetikou dokonale zapadá.

Minulost je odvráceným zrcadlem tvé duše. Toto motto si automaticky vybaví každý hráč, který na začátku nového milénia trávil čas na panství rodu Gordonů. Posel smrti je klasická point and click adventura z roku 2003 od již neexistujícího vývojářského týmu Unknown Identity. Ve své době otočila trend dosud primárně humorných českých adventur na razantně temnější notu. Strhující příběh Samuela Gordona nabídl díky českému dabingu známých herců neuvěřitelně hutnou atmosféru, kterou mistrně doplňoval takřka monumentální hudební doprovod.

Spoluautor hry a autor hudby Zdeněk Houb se 21 let po uvedení hry pustil do kompletního remasteru soundtracku, jenž se nikdy dříve nedočkal samostatného vydání. „Každá skladba projde osmi kroky, při kterých vylepšuji ekvalizaci, kompresi, prostorovost, stereo pole a další věci, aby zvuk všech skladeb byl co nejlepší,“ popisuje Zdeněk Houb důkladný proces přípravy hudby.

Vydavatelství obchodu Xzone vydá hudbu Posla smrti v luxusním sběratelském zpracování, jaké si hra s takto kultovním statusem zaslouží. Vinyl bude zpracován v unikátní červeno-černé barevné kombinaci s Galaxy efektem, o který se postará tradiční česká lisovna v Loděnici. Deska bude vložena v rozevíracím „gatefold“ obalu s na míru vytvořeným originálním vizuálem od umělce Kuby Špiříka. Uvnitř obalu bude navíc také plakát o velikosti A3. „Posel smrti je pro nás srdeční záležitost a hra, na které řada z nás v Xzone vyrostla. Každý kus vinylu jsme se proto rozhodli očíslovat pro zdůraznění unikátnosti,“ říká Jan Bobrovský za vydavatelství Xzone Originals. Limitace bude oznámena později společně s podobou plakátu.