Co dokáže herní OLED monitor XG272-2K-OLED?

Společnost ViewSonic představuje svůj první herní OLED monitor XG272-2K-OLED. Tento 27palcový monitor je navržen pro hráče, kteří hledají dokonalé pohlcení, a jeho OLED panel poskytuje výjimečně živé barvy a ostré kontrasty. Monitor s certifikací Blur Busters Verified kombinuje rychlou obnovovací frekvenci 240 Hz a dobu odezvy pixelů až 0,01 ms, což zajišťuje ostrý obraz a mimořádně rychlou odezvu při hraní rychlých herních scénářů. Elegantní ergonomický design monitoru pozvedne estetiku každé herní sestavy díky bílému provedení a hladkým liniím.

„Společnost ViewSonic si uvědomuje rostoucí zájem hráčů o OLED displeje, který je dán jejich vynikajícím barevným podáním a rychlejší dobou odezvy,“ říká Oscar Lin, generální ředitel divize monitorů společnosti ViewSonic. „S uvedením modelu XG272-2K-OLED přinášíme hráčům dokonalý obraz a rychlost díky OLED technologii a zajišťujeme výjimečnou čistotu obrazu díky certifikaci Blur Busters Verified. Jsme odhodláni dodávat inovativní a vysoce kvalitní produkty, které předčí očekávání naší herní komunity.“

Vynikající barvy a rychlá doba odezvy

Monitor XG272-2K-OLED využívá technologii panelu OLED a přináší výjimečnou přesnost barev, vyšší jas a vynikající kontrastní poměr, takže hry ožívají díky skvělému obrazu a širokým pozorovacím úhlům. Použití OLED displeje nejen obohacuje vizuální zážitek, ale také dosahuje doby odezvy pixelu až 0,01 ms, což uživatelům umožňuje reagovat okamžitě a získat konkurenční výhodu.

Monitor XG272-2K-OLED s rychlou obnovovací frekvencí 240 Hz je ověřen technologií Blur Busters a podporuje technologie AMD FreeSync Premium a NVIDIA G-Sync Compatible. Jejich kombinací se účinně minimalizuje rozmazání obrazu, obrazové artefakty, trhání a zadrhávání. Kombinace vysokorychlostního výkonu s vynikajícím zobrazením zajišťuje plynulé, jasné hraní s nízkou latencí, což umožňuje rychlé reakce v akčních hrách a výsledkem jsou hluboce pohlcující herní zážitky, kde je každý snímek vykreslen s přesností a čistotou.

Nápaditý design s pokročilou ergonomií

Monitor XG272-2K-OLED v sobě spojuje styl, funkčnost a všestrannost. Zářivě bílé provedení monitoru doplňuje přizpůsobitelné osvětlení RGB, které vytváří podmanivou atmosféru ideální pro hraní her. Ergonomie je ústředním prvkem designu monitoru, jeho výškově nastavitelný stojan a možnost naklonit, otočit a natočit obrazovku pro pohodlný a individuální herní zážitek.

Monitor je navíc dodáván s bezdrátovým dálkovým ovládáním, které je pohodlně umístěno v podstavci stojanu a zajišťuje bezproblémové hraní díky snadné navigaci v nabídkách a výběru herních režimů. Spolu s rozsáhlými možnostmi připojení, včetně dvou portů HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, USB-C s 15w nabíjením a různých portů USB-A a USB-B, které zaručují širokou kompatibilitu s počítači a konzolemi, usnadňuje plynulé přepínání mezi herními zařízeními.

Monitor ViewSonic XG272-2K-OLED by měl být na českém trhu dostupný od května 2024 za doporučenou maloobchodní cenu 29 790 Kč včetně DPH.