Představeny nové esportové monitory

ZOWIE by BenQ, značka produktů pro esport, představuje monitory XL2546X a XL2586X s duálním podsvícením, Fast-TN panely a exkluzivní technologií DyAc 2.

Přepracovaný design 25palcových monitorů navazuje na předchozí generace a poskytuje vyšší úroveň pohodlí a celkového ergonomického nastavení. ZOWIE tak pokračuje ve svém poslání od uvedení řady XL v roce 2010, naslouchá zpětné vazbě hráčů a na základě té vyvíjí funkce a vylepšuje design tak, aby monitory splnily jejich náročné požadavky. Oba modely například získaly průmyslová ložiska pro výškovou stavitelnost umožňující nastavení ideální polohy hladce bez zadrhávání.

Jednou z nejdůležitějších vlastností monitorů pro esport je rychlost odezvy. Proto jsou postaveny na technologii Fast-TN, která dosahuje nižších hodnot než např. panely IPS. Neméně důležitou hodnotou je obnovovací frekvence, zatímco model XL2546X nabízí 240 Hz, model XL2586X jde ještě dál a uživatelům nabídne 540 Hz.

Kvalitní obraz umocňuje nová technologie DyAc 2 zajišťující plynulé zobrazení rychlých akčních herních scén, čistý pohyb a celkový vynikající vizuální zážitek při hraní. DyAc 2 je významným vylepšením předchozích verzí DyAc, resp. DyAc+. Nově využívá duální podsvícení pro dosažení vyšší úrovně redukce rozmazání a minimalizaci duchů, zjemněné podsvícení pak usnadňuje adaptaci očí.

Uživatelský komfort při používání dále podpoří funkce automatického nastavení herního režimu Auto Game Mode dostupná přes aplikaci XL Setting to Share, která zpřístupní automatické přepínání režimů na základě obsahu na displeji. K dispozici je také Black eQualizer, Color Vibrance, Low Blue Light, Flicker-free a další.

ZOWIE by BenQ XL2546X bude k dispozici v průběhu dubna 2024 za doporučenou koncovou cenu 14 290 Kč s DPH v České republice a 560 euro s DPH na Slovensku.

ZOWIE by BenQ XL2586X bude k dispozici v průběhu března 2024 za doporučenou cenu 30 990 Kč s DPH v České republice a 1215 euro s DPH na Slovensku.