Překvapivý hit na počítačích a konzolích se dostane na mobily

Balatro je nový hit na počítačích a konzolích. Nenápadná karetní hra vyšla 20. února letošního roku na PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch.

Autor si do samotného uvedení hry na trh nemyslel, že by se mohla stát hitem. Avšak deset dnů po vydání byla překonaná hranice 500 000 prodaných kusů. O několik týdnů později už to bylo přes milion.

Balatro má na Steamu od hráčů extrémně kladné recenze. Hra je popisována jako těžký poker. V této hře hrajete nelegální pokerové kombinace, objevujete žolíky, které mění pravidla, a spouštíte adrenalinové, nehorázné kombinace.

„Kombinujte platné pokerové kombinace s unikátními žolíkovými kartami a vytvářejte tak rozmanité synergie a sestavy. Získejte dostatek žetonů, abyste porazili prohnané blindy, a zároveň odhalte skryté bonusové kombinace a balíčky, jak budete postupovat. Budete potřebovat každou výhodu, kterou můžete získat, abyste dosáhli na boss blind, porazili závěrečné ante a zajistili si vítězství,“ láká na Balatro sám autor.

A nás zajímá ještě z jednoho důvodu. Balatro je ve vývoji pro iPhony. V současné době nebylo stanoveno datum, kdy se objeví v App Store. Počkat si musíme také na to, zda iOS verzi doprovodí ta pro Android.

TIP: Věděli jste, že nejen aplikace samotné, ale i nákupy uvnitř apek a předplatné můžete hradit platbou přes operátora? Útrata se jednoduše připíše k měsíčnímu vyúčtování.