Apple zřejmě představí svůj nejlevnější iPhone

Apple zveřejnil pozvánku na svou další tiskovou konferenci. Akce se uskuteční 8. března a – jak už se stalo zvykem – sledovat ji budete moci online na webu společnosti a sociálních sítích. Mimochodem, pokud si web keynote zobrazíte na iPadu nebo iPhonu, tak si můžete nechat zobrazit logo akce v AR, tedy rozšířené realitě.

Co Apple představí? Očekává se, že uvidíme nový Mac, Mac Mini, 13palcový MacBook Pro, iPad Air s podporou 5G a také nový iPhone! Na ten jsme zvědaví nejvíce, protože podle některých analytiků by se mělo jednat o vůbec nejlevnější iPhone v historii.

Půjde o nástupce iPhonu SE, který je tradičně nejdostupnějším telefonem od Applu. Novinka by se od svého předchůdce neměla na první pohled moc lišit. Design zůstane víceméně beze změny: kompaktní mobil s tlačítkem a 4,7palcovým displejem s tlustými okraji. Novinky se ale nacházejí uvnitř. Mobil by měl dostat výkonný čip A15 Bionic, podporu 5G a mluví se také o lepším foťáku.

Nová bude zřejmě i cena. Podle analytika Johna Donovna z Loop Capital Markets bude iPhone SE 5G stát 299 dolarů, tedy o třetinu méně, než iPhone SE uvedený v roce 2020. V přepočtu na české koruny (a při započtení DPH) to vychází na 8 349 Kč, a to už je hodně slušná nabídka. Co je na tom pravdy, uvidíme 8. března v 19:00.

Zdroje: MacRumours