Potvrzeno: LG končí s výrobou mobilních telefonů

Mluvilo se o tom už dlouho a teď je to oficiální. Společnost LG ukončí výrobu mobilních telefonů. Důvodem jsou obrovské ztráty. Mobilní divize LG se už několik let potýká s poklesem prodejů. Trend nezvrátila ani sázka na eleganci v podobě stylového LG Velvet, ani odvážné experimenty typu mobilu se dvěma displeji LG Wing.

Pokud jde o stávající nabídku, telefony zůstávají v prodeji, dokud se nevyčerpají skladové zásoby. Společnost se také zavázala k softwarové podpoře svých mobilů. Na jak dlouho, to ovšem neuvedla. Doba se prý liší podle zemí.

K uzavření pobočky by mělo dojít v červenci. Firma se ale dál hodlá věnovat vývoji a výzkumu v oblasti mobilních technologií, „jako je například 6G.“ Také hodlá více investovat do perspektivních oblastí, jako je elektromobilita, chytrá domácnost, robotika či umělá inteligence.

Tisková zpráva bohužel nijak nekomentuje budoucnost projekt LG Rollable Phone. Spekulovalo se totiž, že firma chce projekt mobilu s rolovacím displejem dotáhnout dokonce i v případě, že by svou mobilní divizi nakonec zavřela. Teď se zdá, že i s tímto ambiciózním projektem je amen.  

Zdroje: Engadget