V Playing Kafka prožijete tři díla tohoto spisovatele

V českém studiu Charles Games, které bylo v roce 2020 založeno pod Univerzitou Karlovou, vzniká další zajímavá hra. Po Beecarbonize, Svoboda 1945: Liberation nebo Attentat 1942 chystají autoři Playing Kafka pro Android, iOS a PC.

Hra Playing Kafka má podobu povídkové adventury a je adaptací tří autorových děl: Procesu, Dopisu otci a Zámku. I přesto však slibuje velmi krátký zážitek – v neustále se měnícím světě bude možné sledovat pouze 1,5 hodiny příběhu.

„Ač jste nic neprovedli, jednoho rána vás zatknou. Přijíždíte za prací na Zámek, ale své pomocníky nepoznáváte. A aby toho nebylo málo, otcova výchova ve vás zanechala všeobjímající pocit viny. Vítejte ve světě Playing Kafka, adventuře o odcizení moderní společnosti i nevyřešených rodinných problémech,“ vysvětlují autoři z nezávislého studia Charles Games.

Playing Kafka vyjde 21. května letošního roku a bude zdarma bez mikrotransakcí a nutnosti něco odemykat. Hru najdete na Google Play, App Store a Steamu. Bude mít český, anglický a německý dabing.