Zajímavé novinky od Asusu

Společnost ASUS představila na virtuální akci For Those Who Dare: Maxed Out v rámci veletrhu CES 2023 v Las Vegas novinky své herní značky Republic of Gamers (ROG). Během této akce odhalila značka ROG ve světové premiéře např. rychlé herní monitory, výkonné herní notebooky s procesory a grafikami nejnovější generace, dosud nejrychlejší router na světě a celou řadu periferních zařízení a doplňků pro nejvýkonnější herní počítače. Uvedeny byly herní monitory ROG Swift Pro PG248QP a ROG Swift OLED PG27AQDM, herní klávesnice ROG Azoth, PC ovladač ROG Raikiri Pro, herní židle ROG Destrier Ergo, herní desktop ROG G22CH a mnoho dalšího.

ROG během akce ukázal také herní notebooky řady Strix Scar a Strix G ve verzích 16, 17 a 18 palců. Tyto herních mašiny obsahují procesory až AMD Ryzen 9 Zen 4 a Intel Core 13. generace a také notebookové grafické procesory NVIDIA GeForce řady RTX 40, které v kombinaci s přepínačem MUX Switch a technologií NVIDIA Advanced Optimus nabízejí dosud nevídaný výkon.

Kromě toho ROG představila nový notebook Zephyrus M16 (GU604) s displeji ROG Nebula HDR a AniMe Matrix a také Zephyrus G16 (GU603) a Zephyrus G14 (GA402) - všechny disponují ultimátním výkonem a poskytují hráčům potřebnou konkurenční výhodu.

Značka ROG také faceliftovala modely ROG Flow X16 (GV601), Flow X13 (GC33) a Flow Z13 (GZ301) - všechny jsou kompatibilní s externí grafickou kartou ROG XG Mobile, která jim dodává další výkon. Tyto mimořádně univerzální herní notebooky nabízejí kompaktní formát, který představuje tu nejlepší kombinaci výkonu a mobility.

Během své show ROG odhalila, jaká budoucnost čeká na hráče, a ukázala ROG Swift Pro PG248QP, nejrychlejší herní monitor na světě s frekvencí 540 Hz, který redefinuje plynulé hraní. Uveden byl i ROG Swift OLED PG27AQDM, první herní ROG monitor s 27palcovým OLED panelem, rozlišením 1440p, obnovovací frekvencí 240 Hz a dobou odezvy 0,03 ms, který nabízí ohromující obraz, rychlost a okamžitou odezvu.

Firma představila i ROG Rapture GT-BE98, první čtyřpásmový herní router na světě s WiFi 7, který dosahuje rychlostí až 25 000 Mb/s, což je o 160 % vyšší rychlost a o 20 % vyšší maximální přenosová rychlost než u předchozí generace. K vidění byla i herní klávesnice ROG Azoth velikosti 75 % vybavená prémiovými funkcemi pro nadšence, kteří si chtějí své vybavení maximálně přizpůsobit. I letos se značka ROG spojila s Aim Lab, softwarovým trenažérem milionů hráčů FPS po celém světě, a společně vytvořily nové periferie, které zvyšují laťku v esport gamingu. Patří mezi ně herní myš ROG Harpe Ace Aim Lab Edition a herní podložka pod myš ROG Hone Ace Aim Lab Edition. Další novinky zahrnují PC ovladač ROG Raikiri Pro s neomezenými možnostmi přizpůsobení a univerzální herní židle ROG Destrier Ergo.