„Napište do komentářů BFF a uvidíte, jestli je váš účet bezpečný.“ Funguje to?

„Napište do komentářů BFF a uvidíte, jestli je váš účet bezpečný.“ Funguje to?

Různé 11. 4. 2018

Krátce po propuknutí kauzy s únikem dat se po Facebooku rozšířila fáma, že když napíšete do komentářů pod libovolný příspěvek „BFF“ (bez uvozovek), ukáže se, zda je váš účet na Facebook zabezpečený nebo ne. Pokud se písmena obarví nazeleno, znamená to prý, že je účet bezpečný a můžete být v klidu.

Není to pravda. Pokud do komentářů naťukáte zkratku BFF, skutečně zezelená, ale to rozhodně neznamená, že je váš účet v bezpečí. Jedná se prostě o jedno z klíčových slovíček, která Facebook automaticky zvýrazňuje. Podobně jako „gratuluji“ nebo „xoxo“.

A proč někteří lidé zelenou nevidí? I to má vysvětlení. Facebook nové funkce rozšiřuje po vlnách, takže k některým uživatelům ještě tyto novinky nedošly.

Čtěte také

Mobil se skládacím displejem od Samsungu půjde do prodeje už příští rok

Mobil se skládacím displejem od Samsungu půjde do prodeje už příští rok

Vychytávka Před 2 hodinami

Internet zaplavila další vlna spekulací o údajném revolučním mobilu značky Samsung – s displejem, který je možný přehnout...

Oblíbené „bloby“ jsou zpátky! Ale jen jako stickery v Gboardu

Oblíbené „bloby“ jsou zpátky! Ale jen jako stickery v Gboardu

Aplikace Před 3 hodinami

Ne všechny změny, které přinesl Android Oreo, byly k dobrému. S novou verzí operačního systému například zmizely z nabídky...

Chci posílat výběr
nejlepších článků na e-mail