Největší obavy ohledně TikToku

Sociální médium TikTok od čínské společnosti ByteDance získalo velkou popularitu po celém světě, zejména mezi mladými lidmi, které baví vytvářet, sdílet a prohlížet krátká videa. Nicméně, některé země mají obavy týkající se ochrany soukromí a sběru dat.

Jaké jsou nejčastější obavy?

Ochrana soukromí a sběr dat: Existují obavy, že TikTok může sbírat a sdílet osobní údaje uživatelů s čínskou vládou kvůli zákonům o kybernetické bezpečnosti v Číně. To vyvolává otázky týkající se ochrany soukromí a možného zneužití dat.

Cenzura a omezení obsahu: TikTok má také často čelil obviněním z cenzury a omezení obsahu, zejména pokud jde o politicky citlivá témata nebo názory. Některé země se obávají, že aplikace může být využívána k ovlivňování veřejného mínění nebo šíření dezinformací.

Bezpečnost a ochrana dětí: Kvůli mladému věkovému demografickému profilu uživatelů TikToku se také vyjadřují obavy o bezpečnost a ochranu dětí. Existují obavy ohledně možného kontaktu s nevhodným obsahem nebo přístupu nevhodných osob k mladým uživatelům.

Kvůli těmto obavám některé země, jako například Indie, USA a další, provedly nebo zvažují opatření jako omezení přístupu k aplikaci, vyšetřování v oblasti ochrany dat nebo požadavky na změnu vlastnictví společnosti ByteDance.