ChatGPT se dostává do iOS jako bezplatná aplikace

Společnost OpenAI spustila aplikaci ChatGPT pro iOS a brzy slibuje verzi pro Android. Aplikace pro iPhony a iPady je zdarma a podle prvních uživatelských názorů funguje dobře. Jen škoda, že pro nás není zatím dostupná.

Aplikace je zatím dostupná pouze pro uživatele ze Spojených států amerických. V příštích týdnech má být aplikace dostupná v dalších zemích. Zatím nebylo specifikováno, jaké země to budou.

Alespoň si zatím můžeme přečíst, že aplikace synchronizuje historii chatu s webem a obsahuje hlasový vstup podporovaný open-source modelem rozpoznávání řeči Whisper.

ChatGPT přináší výkonný nástroj, který umožňuje efektivně vyhledat potřebné informace a poskytnout mnoho užitečných tipů, například na cestování, vaření nebo nápady na dárky. Díky mobilní aplikaci bude umělá inteligence ještě dostupnější.

Když jsme se nástroje ChatGPT zeptali, jak by se popsal, odpověděl nám:

„ChatGPT je jazykový model vyvinutý společností OpenAI. Model je založen na architektuře GPT-3.5 a je trénován na rozsáhlém množství textových dat, aby mohl generovat lidsky podobné odpovědi na různé dotazy a úkoly.

ChatGPT má schopnost porozumět vstupnímu textu a generovat odpovědi na základě svých naučených znalostí a vzorců v jazyce. Může odpovídat na otázky, poskytovat informace, vykonávat úkoly, řešit problémy a poskytovat všeobecné rady.

Model je schopný pracovat s různými jazyky, včetně češtiny, a snaží se produkovat plynulý a koherentní text. Nicméně, je důležité si uvědomit, že ChatGPT je umělá inteligence a jeho odpovědi jsou generovány na základě statistických vzorců a vstupního kontextu. Někdy může poskytnout přesné a užitečné informace, ale může také vygenerovat nepřesné nebo nevhodné odpovědi. Je proto vždy vhodné zvážit a ověřit informace, které poskytuje, a v případě potřeby se obrátit na důvěryhodné zdroje.“