Bose vylepšuje sluchátka QuietComfort Earbuds 2

Společnost Bose přidává prostřednictvím aktualizace softwaru novým i stávajícím uživatelům sluchátek QuietComfort Earbuds II postupně nové funkce. Nově mohou využít pro poslech i hovory libovolné sluchátko samostatně jako mono handsfree.

Když se na podzim loňského roku dostala na evropský trh true wireless sluchátka Bose QuietComfort Earbuds II, řada médií je na základě recenzí a srovnávacích testů označila jako sluchátka s nejlepším aktivním potlačením okolních ruchů (ANC) na světě. V kombinaci se skvělými zvukovými vlastnostmi hodnými Bose, individuální optimalizací reprodukce podle anatomie ucha uživatele a vysokou odolností se stala jedním z nežhavějších kandidátů na nejzajímavější novinku roku ve své kategorii. Vlastností, kterou řada odborníků a uživatelů zařazovala do slabin tohoto modelu, byla nemožnost využít samostatně jedno ze sluchátek jako handsfree. To se nyní mění.

S novou aktualizací softwaru rozšiřuje výrobce možnosti využití Bose QuietComfort Earbuds II a přidává stávajícím i budoucím uživatelům mimo jiné tuto užitečnou funkci. Jako mono handsfree lze využít levé i pravé sluchátko. Pokud má uživatel nainstalovanou aplikaci Bose Music a povolené automatické aktualizace, proběhne update zcela automaticky. V opačném případě stačí po propojení aplikace se sluchátky zvolit ručně proces aktualizace.

Nejnovější generace absolutně bezdrátových sluchátek Bose nabízí mimo jiné výše uvedenou individuální optimalizaci reprodukce. Vždy při nasazení si pomocí krátkého tónu sluchátka změří akustické vlastnosti zvukovodu konkrétního ucha a výsledku přizpůsobí zvuk. S využitím aplikace Bose Music lze navíc díky této funkci otestovat optimální utěsnění v uších a vybrat správnou velikost silikonových koncovek, což je klíčové pro dosažení optimálního zvuku i ANC. Úroveň ANC lze v aplikaci plynule upravovat a poklepáním na sluchátko je možné potlačení okolních zvuků “obrátit naruby” a  aktivovat transparentní mód Aware pro komunikaci s okolím bez nutnosti sundávání sluchátek. Každý „špunt“ váží méně než 7 gramů, na jedno nabití hrají sluchátka až 6 hodin a baterie vestavěná v pouzdře připojitelném přes USB-C umožňuje jejich další trojnásobné dobití. Velmi pevné, a přitom pohodlné uchycení v uších i při aktivním sportu zajišťuje systém dvou samostatných silikonových částí – koncovek do uší a pásku, pomocí kterého se sluchátka „zašroubují“ do ušního boltce. Obě části jsou v balení ve třech různých velikostech.

Díky neustálému vývoji a automaticky probíhajícím aktualizacím vylepšuje postupně Bose vlastnosti všech aktuálně dostupných produktů. V minulosti byl například sluchátkům QC 45 dodatečně doplněn uživatelsky nastavitelný ekvalizér.

Sluchátka Bose QuietComfort Earbuds II jsou na našem trhu k dostání standardně v černém provedení a světlé barvě Soapstone. Kromě toho je aktuálně k dispozici ještě několik desítek kusů limitované barevné edice Eclipse Grey. Koncová doporučená cena všech variant je 7 690 Kč.