Co vás bude bavit na Redmi Note 12 Pro 5G

Přemýšlíte o koupi tohoto telefonu a ještě si nejste jisti? Zkusíme vám poradit. Recenzí už bylo napsáno dost a dost, my proto nebudeme psát o tom, co si můžete najít jinde, my se zaměříme na klíčové body, které vám při nákupu pomohou s rozhodováním.

Obrazovka

Musíme začít tím, co je vidět nejvíc, a to je obrazovka. Ta je ve velikosti 6,67" s AMOLED displejem a rozlišením 2400 x 1080, které je pro dnešní dobu naprosto dostačující. Displej jede na frekvenci 120 Hz. Na jednu stranu lze i u levnějších zařízení najít svižnější displej se 144 Hz, na stranu druhou, ten minimální rozdíl opravdu není poznat a plynulost obrazu, třeba při skrolování na webu nebo v různých aplikacích, v porovnání s 60 Hz displejem, je opravdu impozantní. Kvalitu podtrhuje i přítomnost Dolby Vision a HDR10+, která dá vyniknout dynamice a celkovému podání barev a jejich kontrastu. Typický jas dosahuje 500 nits, ve špičce dokáže dosáhnout až 900 nits, takže čitelnost i na ostrém slunci je zaručena. Celý displej je chráněn pomocí Corning Gorilla Glass 5, což je jedna z nejlepších forem ochrany displeje v dnešní době.

Baterie a nabíjení

Telefon disponuje velkou baterií o kapacitě 5000 mAh, jež podle testů zajistí více než 16 hodin používání na jedno nabití. Samozřejmě, 120Hz displej a případné simultánní používání 5 G dovede baterii pěkně potrápit, ale to umí i nahrávání videa ve vysokém rozlišení nebo hraní náročných 3D her. S tímto telefonem přečkáte den a to i při solidní průběžné zátěži. V případě potřeby je možné telefon kabelem nabíjet až 67 watty za pomoci Power Delivery 3.0, které 50 % nabije za cca 15 minut a 100 % za necelých 50 minut. Tento telefon v nabíječce zkrátka moc mít nemusíte.

Fotky a kamera

Počet objektivů je v rámci cenové hranice vcelu běžný – hlavní 50MP, širokoúhlý 8MP a 2MP pro makro. Hlavní optika poskytuje velmi pěkné a konzistentní výsledky. Všechny fotky mají správné podání barev, vyvážení bílé, i detaily. Jasně, když se podíváte na zařízení za dvojnásobnou cenu, budou fotky ještě lepší, ale tady jsme u zařízení střední třídy a ty fotky jsou prostě dobré. Stejně tak i širokoúhlý objektiv za dobrého světla dovede dělat opravdu pěkné snímky. Ostrost tu je o něco slabší, ale barvy a dynamický rozsah jsou povedené. Dokonce i noční fotky na hlavní optice budou velmi dobré a to s aktivovaným nočním režimem i bez něj. Přední kamerka není špatná, ale pokud někdo fotí denně desítky selfíček, možná by se měl podívat po zařízení ve vyšší cenové kategorii. Video na hlavním snímači funguje pěkně, je zde velmi slušná stabilizace obrazu a výsledné video v maximálním 4K rozlišení při 30 obrázcích za vteřinu neudělá žádnou ostudu.

Porty a konektory

Většina výrobců už dávno zapomněla nebo zanevřela na některé vymoženosti starších telefonů. Zejména jde o 3,5mm sluchátkový konektor a infraport. Pravda, infraport je spíše pro hračičky, kteří telefon chtějí používat místo ovladače k televizi nebo k počítači pro pouštění filmů. 3,5mm jack konektor na sluchátka je ale prostě něco, co má stále silnou komunitu zastánců. Přece jen, pokud chcete ten nejlepší zvuk, bez zkreslení, ořezaných pásem, zpoždění nebo nutnosti nabíjet baterie, tak drátové připojení alespoň zatím nic nenahradí a Redmi Note 12 Pro 5G ho nabízí.

Dostatek výkonu

V telefonu je použit procesor Mediatek MT6877V Dimensity 1080 a grafický procesor Mali-G68 MC4. Samozřejmě, nejde o nejvýkonnější stroje, ale oba nabízejí dostatek výkonu jak pro pohodové hraní her, tak i každodenní práci.

Abychom byli upřímní, tento telefon má i své nevýhody. Třeba že telefon není voděodolný, na druhou stranu, když se s ním půjdete koupat, můžete si vzít ochranné pouzdro. Někoho může zamrzet absence bezdrátového nabíjení. Ovšem to je zase pomalé a neefektivní a je vůbec zapotřebí, když máte super rychlé nabíjení? U tohoto telefonu se tedy taky šetřilo, ale z našeho pohledu právě na místech, kde to bolí nejméně. 

Pokud byste si tento telefon chtěli pořídit, můžete to udělat třeba na T-Mobile e-shopu.