Motorola představuje koncept rolovatelného smartphonu

Společnost Motorola na veletrhu MWC v Barceloně poprvé na živo představila koncept rolovatelného smartphonu. Nový koncept staví na displeji a mechanických inovacích, které firma předvedla ve skládacích zařízeních. Toto unikátní zařízení se jednoduchým stisknutím tlačítka přizpůsobuje třem odlišným formám: vysunutá, kompaktní a náhledová. Z malého 4palcového tvaru se tento smartphone může rozšířit až na 6,5 palce.

Tento nový koncept Rollable pochází od týmu 312 Labs, interní inovační skupiny společnosti Motorola, ve které jsou odborníci na produkty, výzkum, design a inženýrství z celého světa. 312 Labs zkoumá několik vznikajících technologických možností a jednou z nich je zejména přepracování tvarů zařízení s cílem vyřešit nejčastější zákaznické problémy a umožnit jim nové zkušenosti. Tento nový koncept staví na displeji a mechanických inovacích, které společnost Motorola předvedla ve skládacích zařízeních a bere také v úvahu projekty, na kterých lze ukázat možnosti vytvořit dnešním zařízením různé zajímavé dynamické tvary.

Motorola považuje chytrý telefon za způsob, jak se jeho uživatelé mohou projevit – nástroj, který jim umožňuje přizpůsobit se svému okolí a snadno plnit úkoly. Nyní značka investuje do flexibilních obrazovek OLED nebo pOLED, aby poskytla optimální rovnováhu mezi obsahem a pohodlím. Koncept Rollable zhmotňuje tuto myšlenku pomocí obrazovky, která se pouhým stisknutím tlačítka přizpůsobuje třem odlišným formám: vysunutá, kompaktní a náhledová.

S výškou něco přes 4 palce se rolovatelný koncept stěhuje do super kapesní formy, menší než většina ostatních prémiových zařízení na trhu. Ať už se jedná o 6,5palcovou obrazovku pro pohlcující hraní her nebo praktickou velikost pro pohodlí na cestách, tento koncept poskytuje nekonečné možnosti pro tvorbu obsahu a zábavu. Zároveň nabízí nově objevenou flexibilitu malého zařízení s rolovatelnou obrazovkou.

·         Tento koncept je nejvšestrannějším 5palcovým chytrým telefonem na světě

·         Můžete si vybrat mezi obsahem a pohodlím se zařízením, které se dokonale přizpůsobí vaší práci.

·         Malý a kompaktní, ideální pro interakce jednou rukou, bez problémů se vejde do kapsy.

·         Rozšiřuje se na velký 6,5palcový displej, který spotřebitelé očekávají pro rozsáhlý obsah.

·         Uvědomuje si kontext a na základě konkrétních činností a záměrů uživatele se přizpůsobí vysunuté, kompaktní nebo náhledové formě.

·         Obsah se může dynamicky a plynule přizpůsobovat zařízení, když se rozšiřuje a zužuje, a to vše na dlani.

·         Kompaktní, náhledový displej na zadní straně zařízení zobrazuje rychlá oznámení a umožňuje uživateli snadno dělat selfie pomocí špičkového fotoaparátu.