Co vše umí Samsung Galaxy A54 5G a Galaxy A34 5G?

Lepší displej, vyspělejší fotoaparáty a delší výdrž baterie – nová řada Galaxy A nabízí to nejlepší z mobilního světa širokým vrstvám zákazníků.

Společnost Samsung Electronics představuje dva nové chytré telefony Galaxy A54 5G a Galaxy A34 5G, díky nimž se špičková mobilní technologie Samsung Galaxy dostane do rukou většímu počtu uživatelů. Mezi největší výhody nových přírůstků do populární řady Galaxy A patří natáčení kvalitních videozáznamů, špičkový displej s dobrým obrazem i v jasném slunci a baterie s výdrží přes dva dny. Novinky jsou dostupné ve čtyřech barevných variantách: grafitová, fialová, limetková a bílá (A54 5G) či stříbrná (A34 5G) za doporučenou maloobchodní cenu 9 499 Kč (Galaxy A34 5G, 6+128 GB), 10 999 Kč (Galaxy A34 5G, 8+256 GB), 11 999 Kč (Galaxy A54 5G, 8+128 GB) a 12 999 Kč (Galaxy A54 5G, 8+256 GB).

„Špičkové mobilní zážitky jsou stále častěji základní součástí každodenního života,“ říká TM Roh, prezident a ředitel mobilní divize Samsung Electronics. „Řada Galaxy A se neustále vylepšuje a my díky ní nabízíme to nejlepší z našich převratných inovací širokým vrstvám zákazníků po celém světě.“

Jak Galaxy A54 5G, tak i Galaxy A34 5G disponují moderními funkcemi a nástroji nočního fotografování a natáčení videozáznamů, pro které se v Samsungu vžil název Nightography. Do fotografické výbavy patří i pokročilé systémy umělé inteligence. I přední fotoaparát je oproti předchozím verzím výrazně vylepšený, takže se uživatelé můžou těšit například na špičková selfies nebo kvalitní videohovory.

Videozáznamy pořízené novými telefony jsou jasné a ostré, vylepšený optický stabilizátor obrazu (OIS) a digitální stabilizátor videozáznamů (VDIS) si bez problémů poradí s pohybovou neostrostí. Kvalitní fotografie a záznamy tak pořídíte i při pohybu nebo s roztřesenýma rukama. Ve tmě nebo ve slabém světle přijde vhod speciální noční režim, v němž se jednotlivé pixely na snímači zvětší, a tím pádem se zlepší i kresba detailů.

Poprvé u telefonů řady Galaxy A mají uživatelé nyní k dispozici také vylepšenou sadu nástrojů digitální úpravy hotových fotografií, díky nimž lze například snadno a rychle odstranit nevítané stíny nebo odrazy.

Oba telefony mají displeje typu Super AMOLED. Displej Galaxy A54 5G se pyšní úhlopříčkou 6,4 palce neboli 16,3 cm, zájemci o Galaxy A34 5G se můžou těšit na 6,6“ (16,8 cm). V obou případech se displej vyznačuje vynikajícím obrazem v nejrůznějších světelných podmínkách, dokonce i v jasném slunečním počasí v exteriéru – stojí za tím mimo jiné technologie Vision Booster a obnovovací frekvence 120 Hz.

S Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G získají majitelé záruku aktualizací operačního systému ve čtyřech budoucích generacích a pět let bezpečnostních aktualizací. Díky tomu můžou počítat s tím, že jim telefony vydrží déle, a přitom nepřijdou o nejmodernější software ani špičkové zabezpečení.

Lepší mobilní zážitky se opírají o pokročilé zabezpečení. U řady Galaxy A se o zabezpečení stará osvědčená platforma Samsung Knox na ryze profesionální úrovni. U obou modelů je k dispozici přehledný panel Security and Privacy Dashboard, díky němuž je na první pohled vidět, jak jednotlivé aplikace využívají uživatelská data, a pokud s tím majitel nesouhlasí, může jim v tom jediným dotykem displeje zabránit. Ke zcela bezpečnému a kontrolovanému sdílení souborů obsahujících citlivé osobní údaje slouží funkce Private Share. Ta uživatelům umožňuje sdílet vybrané soubory výhradně s příjemci, které si uživatel sám vybere, sdílení trvá omezenou dobu a nelze při něm pořizovat screenshoty.

Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G jsou rovněž součástí rozsáhlého ekosystému Samsung Galaxy, který umožňuje snadné a bezproblémové propojení různých přístrojů. Uživatelé tak můžou získat 100 GB cloudového úložiště a jednoduše zálohovat fotografie do služby OneDrive s šestiměsíční zkušební verzí systému Microsoft 365 Basic, která je přístupná na zařízeních Galaxy A54 5G a Galaxy A34 5G. Bezproblémově lze mezi jednotlivými zařízeními, displeji a operačními systémy přenášet i další různé soubory a data, což lze využít nejen pro zábavu, ale i k práci. Samozřejmostí je také propojení a ovládání chytrých domácích spotřebičů všeho druhu na platformě SmartThings.

Dostupnost

Galaxy A54 5G bude k dispozici ve čtyřech barevných variantách, které tvoří Awesome Lime (limetková), Awesome Graphite (grafitová), Awesome Violet (fialová) a Awesome White (bílá). I Galaxy A34 5G se bude prodávat ve čtyřech barevných provedeních – kromě Awesome Lime, Awesome Graphite a Awesome Violet mezi ně patří i stříbrná verze Awesome Silver. Oba modely budou v České republice k dispozici od 20. března.

Všichni zájemci z České republiky, kteří si od 15. do 31. března předobjednají a zakoupí telefon Galaxy A54 5G, získají jako bonus bezdrátová sluchátka Galaxy Buds2 v bílé barvě v hodnotě 2 990 Kč. Sluchátka budou zákazníkovi poslána dodatečně po registraci v aplikaci Samsung Members.