Mají telefony od Samsungu vážný problém?

Mnozí z vás jistě v minulosti zaznamenali kauzy okolo nafukujících se baterií v telefonech Samsung. Hlavně tedy roku 2016, kdy bylo zaznamenáno několik případů výbuchu modelu Galaxy Note 7 právě kvůli špatné baterii. Netýká se ale tento problém náhodou úplně každého mobilu, který jihokorejský gigant za ta léta vyrobil?

YouTuber Arun Maini, jenž vystupuje pod přezdívkou Mrwhosetheboss, má doma výstavku vlajkových lodí několika různých značek. Postupně si ale začal všímat, že se baterie některých kousků od Samsungu nafoukla do takových velikostí, že doslova roztrhla telefon vejpůl. Displej se totiž oddělil od zadního krytu.

Tvůrce obsahu žije ve Velké Británii, kde byla v době, co se baterie nafoukly, vlna obrovských veder. Je ale poněkud zvláštní, že se nic podobného nestalo s mobily od jiných značek. Arun však nechtěl vycházet pouze ze svých zkušeností a domněnek, a tak se spojil s dalšími nadšenci, tvůrci a specialisty, aby si vyslechl jejich pohled na věc.

Například Matt Ansini, jenž působí na kanále This Is, se u své kolekce telefonů potkal se stejnou závadou. Údajně se baterie nafoukla všem telefonům, které jsou více než tři roky staré. Týkalo se to navíc i mobilů, které uchovával v původní krabičce. Až 40 % kontaktovaných se ale potýkalo se stejným problémem jak Samsungů, tak u jiných značek. Pak ale 60 % kontaktovaných odpovědělo, že měli se Samsung telefony stejnou zkušenost jako Arun. Celkově to ale vypadá, že se baterie nafukují hlavně u telefonů z dílny Samsungu. Podívejte se na video sami.

Zdroje: Mrwhosetheboss/YouTube