YouTuber ztropil scénu, protože musel platit 60 Kč za jídlo

Španělský samozvaný influencer Borja Escalona tvořil na YouTube obsah, který bavil 35 500 odběratelů. Tvůrce často chodil po barech nebo restauracích a dopřával si jídlo zadarmo, jeho živá vysílání totiž častokrát sledovaly tisíce lidí. Nyní ale na kameru předvedl opravdu nevhodné chování.

Během streamu se rozhodl, že si v baru „A Tapa do Barril“ dopřeje jídlo zvané empanadillas. Jde o směs máslového, vločkového těsta na koláče, které je plněno mletým hovězím masem a dalšími dobrotami. Když se Escalona chystal k odchodu, překvapila ho zaměstnankyně podniku tím, že ji musí zaplatit.

Dvě eura a třicet centů, tedy necelých 60 Kč, představovalo pro Escalonu takový problém, že se rozhodl říct následující větu: „Tak to máme problém. Pak vám musím naúčtovat tuto propagaci, kterou jsem pro vás právě udělal. Bude to trochu dražší. Poté ještě dodal: „Jezdím po místech, která ukazuji a propaguju. Nebudu vám za to platit dvě eura.“

Escalona se od zaměstnankyně dověděl, že by si musel popovídat s jejím nadřízeným, aby mu byla platba odpuštěna. Poté ještě vyhrožoval zasláním faktury za propagaci, jež bude činit 2500 eur (61 400 Kč).

Společnost YouTube se problémem zabývala a po prozkoumání kanálu došla k závěru, že jej zruší za porušení podmínek služby. Sám Escalona nakonec po velkém nátlaku lidí žádal o odpuštění.

Zdroje: Gizmodo