Apple nejspíš nemá rád Telegram, zakázal zajímavou funkci

Komunikační aplikace Telegram nabírá na popularitě, nedávno překonala hranici 700 milionů měsíčně aktivních uživatelů. Jako každá sociální síť má i své odpůrce, vypadá to však, že je mezi nimi i jeden, kterého byste nečekali. Společnost Apple totiž Telegramu v posledních týdnech zavařila.

Celý problém začal u jedné z nových aktualizací, která přinesla plno vychytávek spojených s emotikony. Ještě než vyšla, byla po dobu dvou týdnů v revizi aplikací Applu, a to bez udání vysvětlení. Tvrdí to generální ředitel a zakladatel Pavel Durov.

Tady to ale nekončí. Součástí téže aktualizace byla i vychytávka zvaná Telemoji. Šlo o klasické emoji, která se ale pyšní jednoduchou vektorovou animací. Společnost Apple se vedení Telegramu ozvala s požadavkem na odstranění této funkce.

Ze strany Applu je to záhadný krok, protože Telemoji by do jeho statických emoji s nízkým rozlišením vnesly zcela nový rozměr a výrazně by obohatily jejich ekosystém,ׅ“ uvádí Durov. Applu pravděpodobně vadí, že jiná společnost zasahuje do jeho výtvorů. To bude nejspíš i důvodem pro žádost o smazání této zajímavé vychytávky.

Podívejte se níže na ukázku Telemoji.