Uživatelé navigace Waze si stěžují na chyby

Nejstahovanější navigací jsou sice Mapy Google, ale nejoblíbenější je spíše navigace Waze, kterou pro zajímavost vyvíjí také americká společnost Google. Waze se za roky vylepšování stal užitečným nástrojem pro všechny řidiče, kteří mohou nahlásit různé situace na silnici, například vozidlo stojící u krajnice, výmoly na silnici nebo radary na měření rychlost, stejně tak se mohou spolehnout na zobrazení aktuální rychlosti i rychlostních limitů na silnici.

Jak už to tak u drtivé většiny softwaru bývá, čas od času se objeví menší či větší nedostatky a problémy. Server 9to5Google si všiml, že uživatelské aplikace Waze si v poslední době stěžují na zpoždění. Vypadá to, že aplikace se snaží udržet kroky s dotykovým vstupem a zobrazením aktualizací na displeji. Po několika minutách se ale začne sekat a objevují se i další problémy.

V některých případech se může stát, že se poloha zobrazená na displeji vyruší a vůz se zobrazí na jiném místě. Většina stížností pochází od uživatelů CarPlay, ale problémy se objevují také v Android Auto. Jakmile je Waze vypnuté, tak problémy v CarPlay i Android Auto přestanou.

Problémy lze vyřešit restartováním Waze, což ale není stoprocentně účinná metoda. Podle jednoho zaměstnance Googlu o chybě v týmu vědí a tým pracovat na opravě.