Diablo Immortal vydělává 23 milionů korun denně

Diablo Immortal je nyní v herním světě takovým symbolem pro mikrotransakce a systém pay-to-win, který zvýhodňuje platící hráče. Vývojáře to ale nemusí ani tak trápit, jelikož i přesto, že spousta lidí ji vyloženě nenávidí, vydělává hra obří množství peněz.

Data ze služby Appmagic už dříve odhalila, že za první dva týdny od vydání byli hráči schopni utratit přes 24 milionů dolarů, v přepočtu 563 milionů korun. Nové informace říkají, že za celý měsíc červen vydělalo Diablo Immortal skoro 50 milionů dolarů a stáhlo si jej více než 10 milionů lidí. Podle všeho tedy Blizzard na nové hře na hrdiny vydělává přes milion dolarů denně. To je přes 23 milionů korun.

Doufali jsme alespoň, že hře trochu spraví reputaci nový obsah, na který nedávno Blizzard lákal. Vývojáři titul obohatili o nového bosse, který se jmenuje Vitaath. Hráčům ale opravdu radost neudělal, je totiž opravdu náročné jej porazit.

Síla hrdinů se dá jednoduše vyjádřit hodnotou statistiky CR neboli combat ratingu. Pokud se chystáte vyrazit na bosse a váš hrdina nedisponuje alespoň doporučeným počtem CR, čekají vás náročné chvilky.

Předešlým bossem byl Lassal the Flame-spun, k pokoření jeho první úrovně bylo dobré mít alespoň 420 CR, třetí úroveň vyžadovala až 1640 CR. Myslíte si, že je to hodně? Tak to na souboj s Vitaath zapomeňte. Ke zdolání první úrovně je totiž doporučené mít alespoň 2000 CR a abyste uspěli ve třetí úrovni, měli byste mít minimálně 3465 CR.

I ti hráči, kteří si do Diabla Immortal koupili vybavení za skutečné peníze, si nyní stěžují, že vyžadována hodnota CR je zkrátka moc vysoká. Někteří dokonce titul hrají už od vydání a stále se jim nepovedlo získat ani 900 CR. Očekávaná aktualizace tedy zjevně skončila fiaskem.

Zdroje: appmagic