POCO představilo vlajkovou loď F4 5G

Společnost POCO odhalila očekávaný smartphone F4 5G, který se zároveň stává její vlajkovou lodí. Chlubí se třeba výkonným procesorem, díky němuž budou herní a jiné zážitky dokonalé. Kromě toho nabídne i výborný displej, baterii s celodenní výdrží a dobré fotoaparáty.

Uvnitř se nachází čip Snapdragon 870. Jeho procesor disponuje osmi jádry, přičemž hlavní je taktováno na frekvenci 3,2 GHz. Grafickým čipem je zde procesor Adreno 650, pokud vám ale na tomto komponentu záleží nejvíc, je lepší si pořídit smartphone s procesorem Snapdragon 8 Gen 1. Jak už z názvu telefonu vyplývá, nechybí ani možnost připojení k síti 5G.

Díky čipu, jímž telefon disponuje, se můžete těšit až na 12 GB operační paměti a 256 GB interního úložiště. Displej je 6,67 palců dlouhý a nabízí obnovovací frekvenci 120 Hz. Jeho maximální jas je 1300 nitů. Podporované jsou obrazové technologie HDR a True Color, což by mělo zajistit výborný požitek z barev. POCO F4 5G disponuje dvěma reproduktory, jež využívají prostorového zvuku Dolby Atmos.

Na zadní straně se nachází tři kamery, ta hlavní je 64 megapixelová, nechybí však ani 8megapixelová ultra širokoúhlá kamera a 2megapixelová makro kamera. Obraz bude stabilizován díky OIS, to znamená, že při natáčení videí budou otřesy méně znatelné. Zajímavá je i funkce AI Erase 2.0, jež dokáže vymazat nechtěné objekty z fotografií.

Telefon je dostupný ve třech cenových variantách, ta první nabízí 8 GB RAM a 128 GB úložiště za v přepočtu 8 430 Kč, druhá disponuje 8 GB RAM a 128 GB úložiště za v přepočtu 9 000 Kč a poslední má 12 GB RAM a 256 GB úložiště za v přepočtu 10 300 Kč.

Zdroje: Tisková zpráva