Jaká budou sluchátka AirPods Pro 2?

První generace luxusních sluchátek AirPods Pro je s námi už od roku 2019. Technologičtí analytici tedy usuzují, že by Apple mohl vydat jejich druhou generaci. Ta může nést název AirPods Pro 2 a spekuluje se o jejím vydání ještě v letošním roce. Třeba podle Marka Gurmana, specialisty a redaktora serveru Bloomberg, bychom se nových sluchátek mohli dočkat na podzim.

Analytik Ming-Chi Kuo uvádí, že by se nová generace AirPods Pro mohla přiblížit svým vzhledem sluchátkům Beats Fit Pro. Je-li to pravda, bude muset být pozměněna i napájecí krabička. Dle zvěstí by měla být 21 mm tenká, na výšku bude měřit 46 mm a na šířku 54 mm.

Skutečně profesionální by měly být AirPods Pro 2 i díky svým funkcím. Apple do nich podle Gurmana implementuje vychytávky pro sledování kondice uživatele, Kuo je přitom stejného názoru. Jeden nezávislý vývojář už navíc v minulosti vyvinul aplikaci, která pomocí senzorů v AirPods říká, zda správně držíte své tělo. Studie vedená Applem dokonce ukazuje, že je AirPods možné využít ke sledování dechové frekvence.

Poslední dobou se rovněž vedou spekulace o tom, zda budou nové produkty Apple disponovat portem USB-C, nebo zda si zachovají současný Lightning. Kuo uvádí, že napájecí krabička AirPods Pro 2 bude mít stále ještě Lightning. Tvrdí ale, že pokud USB-C dostanou novější iPhony, tak příslušenství jako hodinky nebo sluchátka jej budou mít také.

Zdroje: 9to5Mac