O vyhubení lidstva se ve hře můžete pokoušet už 10 let

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak legálně vytvořit a rozšířit nemoc, která vyhubí všechny lidské obyvatele Země? Musíte to ale stihnout dříve, než budou vyvinuty a aplikovány léky. Titul Plague Inc., který je dostupný nejen na mobilních zařízeních, toto dobrodružství umožňuje už 10 let. Ku příležitosti výročí odhaluje zajímavé statistiky.

Hra, jež byla poprvé vydána 26. května 2012, celosvětově dosáhla více než 180 milionů stažení. James Vaughan, zakladatel vývojářského studia Ndemic Creations, uvedl, že se jednalo o první hru, kterou kdy vytvářel. Dokonce ani nepočítal s tím, že se Plague Inc. nějak hodně rozšíří, prý se jednalo o pouhý koníček.

„Děkuji všem, kteří hráli, podporovali nebo pracovali na Plague Inc. v průběhu let. Bez vás bych to nedokázal,“ vzkazuje Vaughan.

Teď ale k samotným statistikám. Za 10 let se odehrálo přes čtyři miliardy her, což by dohromady tvořilo 156 725 let čistého času. Infikováno nemocemi bylo více než 25 trilionů lidí. Toto číslo má, pro představu, 18 nul.

A co byla nejpopulárnější jména nákaz? Na prvním místě pochopitelně skončil název Covid-19, dále pak Death, Poop, Trump, TikTok, Fortnite a Sus. Nemoc vždy začnete rozšiřovat v jedné ze zemí světa, vše nejčastěji startovalo v Číně nebo Finsku.

Pokud jste se ještě o vyhubení lidstva nepokoušeli, můžete tak učinit stažením aplikace z Google Play nebo zakoupením za 19 Kč v App Store. Pokud jste spíše dobrák a raději lidem pomáháte, zahrajte si rozšíření s názvem Plague Inc: The Cure, v němž naopak lidstvo léčíte.

Zdroje: Tisková zpráva