Google investuje do vývoje rozšířené reality

Není to tak dávno, co se společnost Google vytasila se speciálními brýlemi, které podporuji rozšířenou virtuální realitu. Ačkoliv byl nápad velmi zajímavý a lákavý, evidentně neměl takový ohlas mezi zákazníky a velmi rychle na novou technologii bylo zapomenuto. V roce 2019 se pak objevila nová verze Google Glass Enterprise, kterou ale nejspíš nikdy neuvidíme na poličkách obchodu.

Nic to ale nemění na faktu, že se Google snaží vyvinout zajímavou AR technologii (rozšířená realita) například v podobě navigace skrze mobilní fotoaparát za využití Google map. Celému tomu nasvědčuje akvizice společnosti Raxium, která je nově začínající firmou zaměřující se právě na vývoj displejů pro rozšířenou realitu. Kolik musela společnost Google zaplatit, se nikde neuvádí, ale debatuje se o miliardě dolarů.

Jak uvádí server The Information, Google strávil roky prací na vlastních headsetech s malým pokrokem, ale zdá se, že společnost chce mít větší rozhled, pokud jde o technologie potřebné k výrobě takových zařízení a chytrých brýlí. Firma Raxium zatím nepřišla se svým vlastním produktem, ale tvrdí, že mají působivé výsledky ve výkonu dosažení barev na průhledných displejích. Což je dost zásadní, pokud chcete vyrábět chytré brýle, které vám dokážou doslova ukázat každou důležitou informaci.

Zdroje: androidpolice, The Information