Steam Deck se k prvním zájemcům dostane koncem února

Přenosný počítač od Valve má konečně oficiálním datum vydání. Po nedávných drobných zpožděních společnost stanovila, že s rozesíláním Steam Decku k prvním zájemcům začne 28. února.

Vzhledem k přetrvávajícím problémům s dodávkami a výrobou v tomto odvětví bude společnost Valve nabízet Steam Deck v několika vlnách v průběhu roku 2022 i později. 28. února se k zákazníkům dostane zatím jen omezený počet kusů.

Firma zároveň upozorňuje, že ti, kteří si Steam Deck předobjednali mezi prvními, mohou od 25. února očekávat e-maily s informacemi o možnosti si zařízení koupit. Pokud jste mezi nimi, tak budete mít 72 hodin na to, abyste se rozhodli, zda si Steam Deck koupíte. Když termín prošvihnete, ztratíte své místo ve frontě.

„Kromě toho také zanedlouho začneme rozesílat zařízení médiím pro účely recenzí. Embargo na ně pak sice potrvá až do 25. února, ale dojmy a různé jiné „nerecenze“ můžete čekat o něco dříve. Nyní se však ještě vracíme do práce, abychom doladili poslední detaily a vše bylo přichystáno na konec příštího měsíce!“ dodává Valve.

Steam Deck je možné si zarezervovat ve třech variantách, které se liší úložištěm. Za 419 eur je Steam Deck vybaven 64 GB eMMC diskem. Za 549 eur už 256 GB NVMe SSD diskem a za 679 eur máte 512 GB NVMe SSD disk.

Zdroje: Tisková zpráva