Čeští tvůrci Shadowgunu tvoří realistickou hardcore střílečku pro PC

Brněnská společnost Madfinger Games už více než deset let tvoří oceňované hry AAA kvality pro mobilní platformy. Tituly jako Dead Trigger 2, Unkilled a Shadowgun Legends zaznamenaly přes 300 milionů stažení. Nový projekt je ale příliš rozsáhlý a ambiciózní, z toho důvodu míří pouze na počítače.

Tajemný projekt bude realistickou hardcore střílečkou z pohledu první osoby. V Madfinger Games hodlají i nadále posouvat hranice grafické kvality a přecházejí z enginu Unity na Unreal Engine 5.

„I když je pro nás těžké opustit Unity po deseti letech, Unreal 5 nám umožní dosáhnout kvality, která může konkurovat nejlepším AAA hrám na trhu,“ řekl Marek Rabas, zakladatel a generální ředitel Madfinger Games. „Vždycky jsem chtěl vytvářet online světy a konečně nastal ten správný čas. Bude to ultrarealistická hardcore FPS, a to my tady máme rádi!“

V týmu mají s masivními tituly bohaté zkušeností. Firma zaměstnává veterány videoherního průmyslu, kteří zanechali svou stopu na známých hrách, jako jsou Zaklínač 3: Divoký hon, Quantum Break, trilogie Mafia, Hidden & Dangerous 2 a série Vietcong, přičemž poslední dva tituly utvrzují v tom, že studio disponuje talentovanými tvůrci zběhlými v žánru hardcore stříleček.

Zdroje: Tisková zpráva