V pražské Brumlovce se otevřela největší virtuální herna u nás

Je to adrenalinový nářez – na jednom místě uprostřed Prahy je možné zažít vlastní pád z mrakodrapu, zvítězit v boxerském zápase, bránit středověký hrad s lukem v ruce nebo se v těle orla proletět nad egyptskými pyramidami. V pražském obchodním BBC Centru známém též jako Brumlovka se otevřelo největší centrum zaměřené na virtuální realitu u nás. Autorem je vizionář Dan Broulík, který je guru zábavního využití virtuální reality u nás, jehož firma Avatar Media například vybudovala funkční virtuální obchod, kde je možné nakupovat. V Praze dokonce otevřel několik zájmových kroužků pro děti a jedná s ministerstvem školství o stanovení pravidel tohoto moderního oboru zábavy.

V Praze je od nového roku v provozu největší zábavní park zaměřený na virtuální realitu u nás. Ve VR Parku Avatar si návštěvníci na 500 metrech čtverečních mohou vyzkoušet strhující atmosféru boxerského zápasu, čeká je andrenalinový nářez při simulovaném vlastním pádu z mrakodrapu, pomocí střelby z luku budou bránit středověký hrad proti vetřelcům nebo se v těle orla proletí nad ikonickými stavbami naší planety, případně je čeká jízda na horské dráze.

Jedná se o největší herní park s jedinečnými atrakcemi, které u nás ve virtuálním světě nejsou nikde jinde k vyzkoušení. VR Park Avatar nejvíce vystihují slova jako adrenalin či extrémní zážitek. Samozřejmostí je špičkové vybavení a profesionální tým promotérů, průvodců.

Pokud chcete vyzkoušet něco, na co nikdy nezapomenete, jste na správné adrese. Vstupte do virtuálního světa nevšedních zážitků. Unikátem a pro někoho nepřekonatelnou výzvou je pád z mrakodrapu, u kterého se vám opravdu podlomí kolena. Máme rádi atrakce, které propojí reálný svět a virtuální realitu,“ uvádí autor projektu Dan Broulík, který je guru zábavního využití virtuální reality u nás, vizionář a bývalý šéf content oddělení T-Mobile, kde vedl tým specialistů zabývající se čistě zábavou na mobilních telefonech. Vedle her měl na starosti například i Uvítací tóny. Se svými lidmi stál také u zrodu nejdůležitějších strategií pro tvorbu nových mobilních aplikací v ČR. Za přelomové technologické projekty získal v několika letech po sobě ocenění Aplikace Roku. S agenturou Gods následně vytvářel mobilní aplikace pro projekty jakým bylo například fotbalové Euro ve Francii v roce 2016, pro Český Olympijský Výbor, a nebo pro známou Nadaci Dobrý anděl pomáhající rodinám s dětmi, které se vlivem vážné nemoci dostaly do těžké situace. Celou dobu spoluurčoval trend a směr vývoje v oboru mobilních aplikací. V roce 2016 stál u zrodu prvních komerčních heren s virtuální realitou u nás. Otevřel ji v prostorách na Praze 9. Druhou hernu otevřel těsně před začátkem covidové pandemie na začátku roku 2020 v Aquaparku v Čestlicích.

Správně nastavená virtuální realita baví čtyřleté děti i seniory. Mockrát se nám stalo, že když se senior nechá vtáhnout do hry, tak je to právě on, kdo prodlužuje a nechce odejít. Užije si například návštěvu podmořského světa, dítě pak jízdu na trenažeru horské dráhy,“ doplnil Broulík s tím, že zajímavým aktuálním trendem mezi návštěvníky jsou skupiny mužů i žen, kteří se sem přišly pobavit kvůli rozlučce se svobodou, lidově se takové slavnosti před uzavřením sňatku říká „štando“.

VR Park Avatar je vybudovaný v obrovském prostoru proskleného přízemí BB Centra (Brumlovka, pozn.aut.) v Michelské ulici v Praze 4. „Návštěvníky VR Parku Avatar, kteří jsou zabraní do virtuálního světa a s brýlemi na očích před sebou máchají rukama, tak mohou pozorovat cestující, kteří před Brumlovkou čekají na městskou hromadnou dopravu,“ uvádí Broulík. Není jedinou hernou u nás, ale vedle velikosti je výjimečný rozmanitostí nabídky, která je zde k dispozici. Navíc je park přístupný pro všechny věkové kategorie a užijí si ho jak děti, teenageři, ale i dospělí a senioři. Jeho tvůrci se snaží v tomto moderním oboru stanovit pravidla a určit mantinely pro fungování tohoto mladého odvětví. Důležité také je, že staví na proškoleném personálu.

Avatar Park je rozdělný do několika zón. V té trenažérové si mohou zájemci projet například část Tour de France nebo se proletět při západu slunce v letadle nad Prahou nebo nad brazilským Rio de Janeirem. Hlavním tahákem adrenalinové zóny je skok z mrakodrapu do molitanové jámy. Následuje singlplayer zóna pro jednoho hráče a multiplayer zóna, kde může najednou hrát až šest lidí. Místo ještě v minulém roce bylo největší golfovou prodejnou v České republice, ta však kvůli covidu zanikla.

Lidé z Avatar parku navázali kontakty s některými pražskými domovy dětí a mládeže a společně provozují zájmové kroužky, kde si společně hrají ve světě virtuální reality. „Jedná se o mix zábavy a poučení. Propojili jsme se s odborníky z Karlovy Univerzity, protože nechceme, aby si děti jen hrály, ale aby zde byl silný edukativní prvek. Děti se touto formou mohou učit zeměpis, biologii, různé sporty. Snažíme se jednat s ministerstvem školství,“ uvádí Dan Broulík.

Ten se stal ve světě IT technologií známý také tím, že vytvořil několik přelomových virtuálních aplikací – například ve spolupráci s tvůrcem platformy pro internetové obchody Shoptet vybudovala Broulíkova firma Avatar Media funkční virtuální obchod. Zákazník se v něm pomocí ovladače může pohybovat jako ve skutečné prodejně s oblečením. Nakupující si může oblečení nejen prohlédnout, ale svým způsobem také vyzkoušet. Se svým týmem zabývajícím se virtuální realitou byl například velkou atrakcí na Rock for People nebo na různých výstavách a expech po cele České a Slovenské Republice.

Ve VR Parku Avatar v Brumlovce mají nyní v plánu vybudovat tribunu, díky které budou moci návštěvníci sledovat stále více populární VR turnaje v Multiplayer zóně a také bude sloužit jako místo pro komunitní setkávání influencerů s jejich fanoušky. Avatar Park se chystá vstoupit/otevřít i v dalších městech v Česku a na Slovensku.

Více na stránkách avatarherna.cz.

Zdroje: Tisková zpráva