Pracuje Sony na gamepadu pro mobily?

Patent, který si zaregistrovala japonská pobočka Sony Interactive Entertainment, by tomu nasvědčoval. Gamepad z náčrtu, který je součástí oficiálního dokumentu, připomíná Dual Shock z konzole PlayStation 4, akorát že je delší a obsahuje prostor pro zasazení mobilního telefonu. Dokument také hovoří o části schopné detekovat naklánění gamepadu, což ale zvládne díky akcelerometru a gyroskopu i samotný mobilní telefon.

Zdroj: SIEZdroj: SIE

Většina patentů se nikdy nedočká realizace, takže je nutné brát zprávu s rezervou. Na druhou stranu, uvedení gamepadu pro mobilní telefony by dávalo v případě Sony smysl. Sony má svou mobilní/herní divizi PlayStation Mobile, která vytváří mobilní hry a je rovněž zodpovědná za aplikaci PS Remote Play pro streamování her z konzole na mobil. Podobný gamepad by byl na hraní přesPS Remote Play ideální.

Na některých trzích také Sony provozuje službu PlayStation Now, se kterou je možné hrát playstationovské hry i bez konzole – streamují se ze vzdáleného serveru. Ta zatím ale na mobilu nefunguje…

Zdroje: Videogames Chronicle