Google Stadia zkouší zaujmout časově omezenými demoverzemi

Streamovací platforma Stadia od Googlu testuje další lákadlo na uživatele. Prémiové hry si budeme moci zahrát zdarma, ale jenom na 30 minut. Je to v podstatě jako demo, akorát že nemusíte nic stahovat. Prostě kliknete na Play, počkáte pár desítek sekund, až se načte vše potřebné, a hrajete.

Google zatím novinku testuje na jedné hře – Hello Engineer. Doufejme, že časem se stane časově omezené demo standardem a bude k dispozici u všech her z nabídky Stadie. Pokud si chcete hru Hello Engineer, která se běžně prodává za 499 Kč, zahrát na půl hodiny zdarma, musíte být přihlášeni ke svému Google účtu. Pak už stačí jen zajít na příslušnou stránku a kliknout na tlačítko Play 30 min free.

Věděli jste, že nejen aplikace samotné, ale i předplatné můžete hradit platbou přes operátora? Útrata se jednoduše připíše k měsíčnímu vyúčtování. Platí to i pro Google Stadia.

Připomínáme, že i služba Stadia je v základní verzi zdarma. Můžete ovšem hrát jen dema a hry zdarma, kterých je dohromady šest. Další hry se vám odemknou s předplatným Stadia Pro za 259 Kč měsíčně. Další výhodou předplatného je také možnost streamovat ve 4K a s prostorovým zvukem 5.1.

Zdroje: The Verge