Browser od Samsungu funguje i na chytrých hodinkách s Wear OS

Samsung Internet Browser je internetový prohlížeč, který budou znát a používat především uživatelů mobilních telefonů od korejského výrobce. Možná ale nevíte, že si aplikaci můžete nainstalovat i na chytré hodinky – s OS Tizen a nově i na Samsung Galaxy Watch 4 (a Classic) s Wear OS.

Jak se brouzdá po netu na malém kruhovém displeji? To vám po prvním spuštění aplikace vysvětlí krátký tutoriál v češtině. Stránku si na kruhovém displeji můžete zobrazit buď celou, takže bude titěrná, ale díky vysokém rozlišení hodinek Galaxy Watch 4 stále ještě čitelná, anebo si zazoomujete na část stránky. V rámci aplikace fungují různá dotyková gesta. Klasická jako pinch-to-zoom i specifická jako přibližování nebo oddalování „pohlazením“ rámečku hodinek a svajp od/k rámečku pro pohyb na stránce.

Text se zadává buďto přes klasickou číselnou klávesnici s našeptávačem, psací klávesnici, kde píšete jednotlivá písmenka tahem prstu nebo se zadává hlasem. Bohužel, rozpoznávání hlasu je nastaveno na angličtinu, takže využití je omezené. Browser na ciferníku hodinek je vyloženě nouzové řešení, ale funguje to lépe, než by člověk čekal. Největší bariérou není ani tak titěrnost ciferníku jako spíš různé vyskakující hlášky o cookies a podobně.

Zdroje: The Verge