I takhle může vypadat mobilní telefon!

Zdá se vám, že všechny dnešní mobily vypadají stejně? Tak možná právě vás zaujme novinka v podobě Cyrcle Phone 2 s kruhovým displejem, která aktuálně vybírá peníze na portálu komunitního financování Kickstarter.

Proč zrovna kruh, ptáte se? Vynálezci Cyrcle Phonu mluví o novém zážitku a ergonomii. Design byl prý navržen, aby odrážel tvar rukou uživatele. Stačí se ale chvíli zamyslet a každému musí být jasné, že to není dobrý nápad. Nejenže se telefon kvůli nepraktickému tvaru nevejde do kapsy, ale co je horší, systém Android není pro takový displej optimalizován. Obrazovka je sice kruh, ale aplikace se stejně zobrazují jako obdélníky v jeho středu.

Unikátní tvar není jediným originálním prvkem telefonu. Často nevídáme ani dvojici jack konektorů pro připojení sluchátek – to abyste mohli poslouchat s kamarádem – a unikátem je i teplotní senzor.

Jak už tomu u mnoha telefonů z Kickstarteru bývá, technické parametry jsou velice podprůměrné. Displej má rozlišení pouhých 800 x 800 pixelů, kamery nabízejí jen 13 Mpx, RAM tvoří pouhých 3 GB a vnitřní úložiště 32 GB eMMC, baterie má kapacitu 2000 mAh a procesor výrobce raději nespecifikoval.

Zdroj: Cyrcle PhoneZdroj: Cyrcle Phone

Cena vůbec neodpovídá: 15 tisíc v předprodeji, 22 tisíc po uvedení do obchodů. A to navíc bez daně! Přesto projekt na Kickstarteru uspěl, důvodem ale je, že měl poměrně skromné požadavky. Výrobce se spokojil s výběrem 10 tisíc dolarů.

Zdroje: Kickstarter