Aplikace Microsoft Start je agregátor zpráv s internetovým prohlížečem

Když se řekne Microsoft Start, většina lidí si asi představí ikonické tlačítko ve Windows, pod kterým se skrývá nabídka aplikací a funkcí. To už ale neplatí. Microsoft Start je také název nového agregátoru zpráv.

Novinka staví na aplikaci Microsoft Zprávy a najdete ji nejen na Google Play a App Store, ale také na webu MicrosoftStart.com, v prohlížeči Edge a v podobě widgetu i ve Windows 11. Na rozdíl od jiných podobných služeb se po rozkliknutí novinky neotevře zpravodajský web, ale zpráva se zobrazí přímo v rozhraní aplikace. Zde na ní můžete také reagovat pomocí smajlíků, ovšem komentáře chybí.

Další předností služby by mělo být to, že se zprávy vybírají podle preferencí uživatele. Najdete tu ale i řazení podle témat a výběr editorů z Microsoftu. Součástí aplikace jsou také praktické funkce jako vyhledávání podle obrázku, QR čtečka, kalkulačka, předpověď počasí, webové hry anebo překladač. Start funguje také jako jednoduchý internetový prohlížeč. V jádru jde o nadstavbu vyhledávače Bing – po rozkliknutí funkcí se otevírá příslušený web.

Zdroje: Microsoft