Xiaomi dává k novým mobilům záruku aktualizací

Jednou z nevýhod mobilních telefonů s Androidem bývalo to, že zákazník nikdy nevěděl, jak dlouho bude výrobce mobil podporovat novými aktualizacemi. Výjimkou nebyly ani situace, že se telefon aktualizace na novou verzi Androidu ani nedočkal. Minulý čas používáme proto, že poslední dobou se situace hodně zlepšila. Někteří výrobci dokonce dávají zákazníkům záruky podpory telefonu po dobu několika let.    

Platí to i pro společnost Xiaomi, která potenciálním zájemcům o mobilní telefony Xiaomi 11T a 11T Pro dává záruku 3 updatů na nové verze Androidu a 4 let bezpečnostních aktualizací.

Zdroj: XiaomiZdroj: Xiaomi

Zatím se slib týká jen těchto dvou modelů, které budou oficiálně představeny 15. září. Společnost ale zvažuje možnosti rozšíření záruky aktualizací i na další zařízení. „Díky neustálému zdokonalování hardwaru smartphonů se postupně prodlužuje jejich životní cyklus, což znamená, že uživatelé nemusí své smartphony tak často vyměňovat. Z tohoto důvodu stále více spotřebitelů klade velký důraz na to, aby dostávali nejnovější aktualizace operačního systému spolu s nejnovějšími funkcemi,“ vysvětlil Albart Shan z Xiaomi International.

Zdroje: GSM Arena