Tom Clancy's Elite Squad po roce končí. Servery se vypnou v říjnu

Hra Tom Clancy's Elite Squad ukázala, že ani slavné jméno, ani zázemí obřího vydavatele nejsou zárukou úspěchu. Projekt byl představen na tiskové konferenci Ubisoftu v rámci herního veletrhu E3, který bedlivě sledují miliony hráčů po celém světě. Už tehdy sklidil kritiku. Ne že by hra vypadala špatně, ale většina lidí doufala spíše v pokračováním legendárního Splinter Cellu. Místo toho se Sam Fisher, hrdina Splinter Cellu, objevil po boku dalších postav z populárních sérií od Ubisoftu v mobilní hře Elite Squad.

Hra vyšla v srpnu roku 2020 a v naší recenzi jsme ji zrovna nepochválili. Tahové RPG se souboji v malých arénách nám přišlo sterilní a nudné. Hráč byl spíše divákem, než aby nějak zasahoval do bojů na displeji. Doslova šlo o to jen mačkat dvě tlačítka stále dokola.

Nakonec hra omrzela i miliony hráčů, kteří si ji stáhli. Na Google Play má průměrnou známku 3,3/5, což mluví za vše. Nepřekvapí tedy, že se Ubisoft rozhodl pro ukončení projektu. Servery se vypnou 4. října a hra bude stažena z Google Play a App Store. „Nebylo to snadné rozhodnutí, ale po prozkoumání více možností s našimi týmy jsme dospěli k závěru, že situace již není udržitelná,“ vyjádřil se vydavatel.

Zdroje: Eurogamer