HalloApp je nová sociální síť od tvůrců WhatsAppu

Sociální síť, která propojuje jen nejbližší přátele a rodinu? Pár takových pokusů tady bylo (možná si budete pamatovat apku Path), ale nedá se říct, že by se některý z nich ujal.

Spoluzakladatelé WhatsAppu Neeraj Arora a Michael Donohue si přesto myslí, že sociální síť pro ty nejbližší má potenciál. Jejich „pokus“ se jmenuje HalloApp a na první pohled připomíná mix Facebooku a WhatsAppu, tedy až na spartánské zpracování. HalloApp nenabízí mnoho funkcí, a dokonce neobsahuje ani žádnou reklamu.

Zdroj: HalloAppZdroj: HalloApp

Na hlavní stránce najdete příspěvky od přátel a příbuzných, které můžete komentovat nebo na ně reagovat soukromou zprávou. Název další sekce – Groups – hovoří sám za sebe. Tady jsou pohromadě skupinové konverzace. Prostě pokec s rodinou nebo třeba s kamarády, se kterými chodíte pravidelně na pivo. Komunikace je šifrovaná. Nechybí ani individuální chat a poslední sekce skrývá nastavení. V pravém horním rohu jsou pak notifikace. Přidávání nových kontaktů funguje na bázi telefonních čísel.

Žádné reklamy, šifrování komunikace, jednoduchá a rychlá apka. Vypadá to zajímavě, ale prosadit se v tak početné a dravé konkurenci bude oběžné.

Zdroje: The Verge