XCOM Legends je tahové RPG vytvořené exkluzivně pro mobily

Hry XCOM: Enemy Within a XCOM 2 Collection doplní v nabídce Google Play a App Store titul XCOM Legends. Na Google Play už se dokonce dá najít, ale má to jeden háček – zatím si ho mohou stáhnout jen zájemci z Filipín. Novinka se od svých předchůdců liší tím, že není přímým portem z PC, ale titulem vytvořeným mobilům na míru.

XCOM Legends je klasickým mobilním RPG s tahovými souboji, které už jsme hráli v mnoha různých podobách. Hráč si musí sestavit a „vypiplat“ jednotku vojáků, která se utká s mimozemskými vetřelci. Bojuje se v malých arénách, nahoře jsou nepřátelé, dole vaši vojáci a také karty reprezentující akce, jako jsou útoky, použití lékárny apod. Vojáky můžete také přemístit do krytu, ale to je asi tak vše. Prostě další z těch „statických“ RPG, kde víceméně jen klikáte na kartičky. Bojovat můžete v rámci kampaně, výzev, ale i v multiplayeru proti ostatním hráčům.

Příběh hry navazuje na Enemy Within, i když s dvacetiletým odstupem. Vypráví o prohrané válce s mimozemšťany, kteří obsadili Zemi. Zbyly jen malé skupiny partyzánů, kteří se snaží tragický osud naší planety zvrátit.

Jak už jsme se zmínili, XCOM Legends je ke stažení pouze ve Filipínách, což je takový testovací trh. Jakmile vývojáři hru vyladí, tak se snad dočkáme i my.

Zdroje: Eurogamer