Tato apka dokáže otestovat vodotěsnost mobilu bez kapky vody

V dnešní době je celkem běžné, že jsou mobilní telefony vodotěsné nebo aspoň voděodolné. Musíte ale brát v úvahu, že po čase může mobil tuto vlastnost ztratit. Stačí jedna neodborná výměna baterie nebo třeba upadnutí na zem, a izolace se naruší.

Na Google Play se objevila zajímavá aplikace s názvem Water Resistance Tester, s jejíž pomocí lze vodotěsnost mobilu snadno otestovat. Obejdete se bez skleničky s vodou. Jedinou podmínkou je, že je váš mobil vybaven barometrickým senzorem. Jedná se o poměrně běžnou součástku, které telefony využívají k přesnějšímu určování nadmořské výšky.    

Apka funguje tak, že pomocí barometru nejprve změří tlak uvnitř telefonu a posléze vás vyzve, abyste jemně stlačili displej. Pokud se tlak příliš změní, znamená to, že telefon není dostatečně utěsněn a vodotěsnost, respektive voděodolnost byla narušena.

Vzhledem k množství různých aplikační detektorů kovů, teploměrů a dalších podvodných aplikací na Google Play se nabízí otázka, zda i Water Resistance Tester není „fake“. Pokud o ní pochybujete, tak si můžete snadno otestovat spolehlivost. Stačí zopakovat měření u mobilu s vysunutým slotem pro SIM karty. Uvidíte, že naměří jiný tlak.

Zdroje: Android Police