EA na nákupech. Za autory Golf Clash zaplatila miliardy

Golf Clash je jednoduchý arkádový golf pro mobilní telefony (a Facebook). Na první pohled tuctová hra, kde jde jen o to včas tapnout na displej a odpálit míček směrem k jamce. Podle EA má však hodnotu 1,4 miliardy dolarů (29,7 miliardy korun).

Abychom byli přesní, 1,4 miliardy dolarů je částka, kterou EA zaplatila za společnost Playdemic. Ta ovšem kromě Golf Clash žádné jiné hry ve svém portfoliu nemá.

Od vydání v roce 2017 si Golf Clash stáhlo přes 80 milionů lidí, což je bezpochyby úctyhodné číslo. Také posbírala řadu ocenění za mobilní hru roku. Podle šéfa EA jsou vývojáři z Playdemic „skuteční inovátoři“, kteří EA pomohou „rozšířit portfolio sportovních her“.

Pokud lze Golf Clash v něčem označit jako novátorskou hru, tak nás napadá jedině prvek soupeření v reálném čase. Hra se zaměřuje na rychlé duely – vyzvat můžete třeba kamaráda z Facebooku. Společnost EA by ráda tento prvek implementovala i do svých dalších her.

Na závěr jen dodáme, že dosavadním majitelem studia Playdemic byla společnost WarnerMedia. Ta se nedávno spojila s Discovery a do budoucna by se chtěla zaměřit na herní adaptace svých filmů a seriálů. Do tohoto plánu zrovna arkádový golf moc nezapadá.

Zdroje: Tisková zpráva