Microsoft rozšířil OneDrive o editor fotek

Aplikace OneDrive slouží primárně jako brána ke cloudovému úložišti, od poslední aktualizaci ji ale můžete využívat také k úpravě fotek. Nový editor je zatím k dispozici ve verzi pro Android a ve webovém rozhraní cloudového úložiště. Podmínkou je, že máte využíváte OneDrive jako osobní úložiště. Školní a pracovní účty dostanou novou funkci později během léta a uživatelé s verzí iOS si musejí počkat na příští rok.

A o jaké nástroje se vůbec jedná? Pomocí editoru lze otáčet fotky nebo je zrcadlově obrátit, také je můžete ořezávat (volně nebo pomocí šablon pro sociální sítě) a také upravovat parametry, jako je jas, kontrast, stíny, saturace, expozice a zvýraznění. Upravený snímek můžete uložit zvlášť, nebo s ním přepsat originál. Pokud náhodou uložíte něco, co jste uložit nechtěli, můžete se vrátit zpátky v čase a obnovit původní fotku.

Dalšími novinkami, které aktualizace přinesla, jsou nový filtr pro rozlišení fotek od ostatních obrázků a podpora Chromecastu pro zobrazení fotek a videí na televizní obrazovce apod.

Zdroje: Engadget