Novou verzi iOS dostane i šest let starý iPhone 6S

Telefonům od Aplu bývá často vyčítáno (mimo jiné), že jsou předražené. Na druhou stranu, za své peníze získáte mobil, který vám vydrží roky. Apple své telefony poctivě zásobuje novými aktualizacemi. Rekordmanem je v tomto ohledu iPhone 6S, který po obdrží aktualizaci na nový iOS po šesti letech. Když byl představen v září roku 2015, tak na něm běžel iOS 9. Letos v září dostane iOS 15. Na stejný update se mohou těšit samozřejmě také majitelé iPhonu 6S Plus a iPhonu SE první generace, které pohání stejný procesor.

Nová verze operačního systému přináší celou řadu vylepšení, například souhrn notifikací a mód soustředění, bezpečnostní report, sdílení videa a hudby přes FaceTime a mnoho dalšího. O některé funkce ale budou majitelé starších telefonů ošizeni. Jmenovitě se to týká funkce rozpoznávání objektů a textu ve fotkách, portrétového módu ve FaceTime a vylepšené navigace v Apple Mapách. Všechny tyto novinky vyžadují minimálně procesor A12 Bionic, který se objevil poprvé v iPhonu XS a XR.

A pokud se obáváte, že by nový systém mohl letitý hardware příliš zatěžovat a tím pádem telefon zpomalit, tak připomínáme, že poslední aktualizace systému neměla na chod telefonu žádný výrazný dopad. Snad tomu u iOS 15 nebude jinak…

Zdroje: The Verge