Fotky Google pro iOS dostanou vylepšený editor

Téměř s dvouměsíčním odstupem po Androidu se vylepšené aplikace Fotky Googlem dočkají také uživatelé na iOS. Novinek si všimnete především v sekci pro úpravu fotek a videí.

Editor fotek má nové rozhraní, které staví do popředí automatické úpravy snímků navržené umělou inteligencí. Aplikace prozkoumá fotku a poskytne několik návrhů, jak ji vylepšit nebo jinak upravit. U selfíčka může například navrhnout rozmazání pozadí, u fotky přírody třeba zvýraznění barev a tak podobně. Některé funkce jsou ale placené, poznáte je podle symbolu předplatného Google One.

Věděli jste, že nejen aplikace samotné, ale i nákupy uvnitř apek a předplatné můžete hradit platbou přes operátora? Útrata se jednoduše připíše k měsíčnímu vyúčtování. Platí to i pro předplatné Google One.

Vítaným rozšířením prošel i editor videí. Kromě zkrácení a stabilizace videa tu najdete nově také nástroje pro otáčení, oříznutí a plejádu filtrů. Upraveno bylo rovněž i ovládací rozhraní.

Novinky by se měly v aplikaci začít objevovat postupně. Pokud žádný ze zmiňovaných nástrojů ve Fotkách nevidíte, tak holt musíte počkat pár dní až týdnů.

Zdroje: Google Photos Help